Διάφορα Πολιτιστικά

Παρουσιάζεται Το Νέο Βιβλίο Της Χρ. Πολέζε

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

         

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως και μεταφράστριας Χριστίνας Πολέζε με τίτλο

«Ακρογωνιαίοι λίθοι», θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο «Κλου» (Παιδεία), την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου και η φιλόλογος-συγγραφέας Βασιλική Μάνδαλου.

 

Ποιά είναι η κυρία Χριστίνα Πολέζε;

Η Χριστίνα Πολέζε γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Α.Π.Θ. Είναι διδάκτωρ της συγκριτικής λογοτεχνίας του Α.Π.Θ.  Από το 1974-1981 εργάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας και από το 1981 έως σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας. Μετέφρασε πολλά περιηγητικά κείμενα από τη Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.

                                                                Εργογραφία:

  • «Λάρισα και θεσσαλικός κάμπος», Σταμούλης  2007, αφηγήσεις περιηγητών, μεταφράσεις «Συλλογή γεωγραφικών χαρτών…», Μάτι 2010,
  • «Η Θεσσαλία με τη γραφίδα των περιηγητών», Σταμούλης, 2012, άρθρα, περιηγήσεις, μεταφράσεις
  • «Παραμυθίες», μυθιστόρημα
  • «Ακρογωνιαίοι λίθοι», μυθιστόρημα

 

 Να σημειωθεί ότι, αποσπάσματα του νέου μυθιστορήματος θα διαβάσουν οι Βασίλης Σφέτσας, Φίλιππος Πολέζε, Διαλεχτή Αρετάκη και Ιωάννης Ντάβαρος. Τον συντονισμό θα κάνει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ Δήμητρα Μπαρδάνη. 

Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο στους ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας που περνούν τις τελευταίες ώρες ή και μέρες της ζωής τους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, παρακάμπτει επιμελώς όλα τα προβλήματα υγείας που είναι δυνατόν να φέρει μαζί του το γήρας και αναφέρεται στην πρότερη ζωή τους με την αισιοδοξία και τον σεβασμό που απαιτείται για όλους τους ανθρώπους.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.