Διάφορα Συμβαίνει Τώρα

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ: Ετοιμάσου Για «Μαύρη Παρασκευή» Με Μεγάλες Προσφορές….

 

Ημέρα Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, οι βιτρίνες της Λάρισας έχουν φορέσει ήδη τα γιορτινά τους, χαρίζοντας, μια πρώτη εικόνα των παραμυθένιων Χριστουγέννων.

Πλησιάζει και η ημέρα του «Black Friday» και οι περισσότεροι έχουμε μπει στη διαδικασία της αναζήτησης ευκαιριών.

Ένα όμορφο μαγαζί, στολισμένο χριστουγεννιάτικα και με καλές εκπτώσεις δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο…

Επιχειρήσεις και καταστήματα, θα διαθέσουν ελκυστικές προσφορές στο πλαίσιο του Black Friday, όπως έγινε πέρυσι, το 2016, με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας.

 

Το εγχείρημα που υιοθετήθηκε επιτυχώς σε αρκετές χώρες θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου για 2η φορά. 

Λίγα Λόγια Για τον όρο «Black Friday»

 Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Αυτό που μένει είναι να δούμε, αν και φέτος οι εταιρείες θα προβούν σε επιλεκτικές προσφορές για να προσελκύσουν με εύκολο τρόπο στα καταστήματα τους πελάτες ή θα δώσουν στο ξενόφερτο αυτό έθιμο την πραγματική του διάσταση που ισχύει και σε χώρες του εξωτερικού.

 

Ηλιάννα Βούλγαρη

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.