Διάφορα Εκπαίδευση Επικαιρότητα Τεχνολογία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Περιήγησης Στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο!

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται, για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να εορτάζεται το 2004. Αρχικά στον εορτασμό συμμετείχαν 14 χώρες (13 από την Ευρωπαική Ένωση και η Αυστραλία) όμως πολύ γρήγορα η διοργάνωση πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Το 2016:
  • Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάστηκε σε περισσότερες από 120 χώρες ανα τον κόσμο.
  • Περισσότερα από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.
  • Το μήνυμα για ένα καλύτερο διαδίκτυο κοινοποιήθηκε σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια προφίλ ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω της Thunderclap campaign.

Αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία φέτος, το 2018, που το internet έχει κατακλύσει τη ζωή όλων και τα παιδιά πρέπει να ενημερωθούν για την ασφαλή περιήγηση στον κόσμο του διαδικτύου…!

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.