Γυναίκα Διάφορα Επικαιρότητα Πολιτιστικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Σύλλογος Γυναικών Αντισκαρίου Μετέτρεψε Το Χωριό Σε Πίνακα Ζωγραφικής…(ΦΩΤΟ)

Τα Πλατιά Περάματα είναι ένας μικρός οικισμός που βρίσκεται 69 χλμ νότια του Ηρακλείου, ανάμεσα στους Καλούς Λιμένες και το Λέντα. Βρίσκεται στην έξοδο μιας μεγάλης κοιλάδας (εξ ου και το όνομα) στα Αστερούσια όρη,που ξεκινάει από το χωριό Αντισκάρι και καταλήγει στη θάλασσα.

Η εύφορη κοιλάδα χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια πρώιμων λαχανικών σε θερμοκήπια όλο το χρόνο, όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές κλπ, καθώς η θερμοκρασία είναι πάντα υψηλή.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί συνεχόμενοι κόλποι, στους οποίους σχηματίζονται ήρεμες παραλίες που προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι. Μπροστά στο μικρό χωριό υπάρχει η παραλία των Πλατειών Περαμάτων με ψιλό βότσαλο.

Το VoiceLarisa στηρίζοντας την καταπληκτική κίνηση του Συλλόγου Γυναικών του χωριού, με την ονομασία Αντισκάρι, ύστερα από επικοινωνία με την κυρία Βούλα Λαδουκάκη, σας δίνει πλούσιο υλικό φωτογραφιών και πληροφοριών…

Η κυρία Βούλα Λαδουκάκη στόλισε με εντυπωσιακές ζωγραφιές διάφορα σημεία του χωριού, ώστε να φαίνεται ακόμη πιο όμορφο στα μάτια των ντόπιων, αλλά και όσων πρόκειται να το επισκεφτούν. Κατάφερε λοιπόν να μεταμορφώσει ένα χωριό, σε πίνακα ζωγραφικής, με τη στήριξη πολλών κατοίκων του χωριού.

Λίγα Λόγια Για Το Χωριό Αντισκάρι

Το Αντισκάρι είναι ένα ορεινό χωριό.Βρίσκεται στους νότιους πρόποδες των Αστερουσίων, περίπου 63 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τις αγροτικές δουλειές. Πρόκειται για ένα πλούσιο χωριό. Υπάρχουν πολλά νερά υπόγεια, ενώ η κοιλάδα από το χωριό μέχρι τα Πλατιά Περάματα είναι ένας συνεχής κήπος πρώιμων κηπευτικών, όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια κλπ. σε χώρους ακάλυπτους, επειδή η θερμοκρασία είναι παντού υψηλή και τα χελιδόνια δε λείπουν και κατά τους χειμερινούς μήνες. Έχει  ζωή και οι νέοι δεν φεύγουν από εκεί…

Ουσιαστικά όσον αφορά την κίνηση αυτή, μετά από την ιδέα που ειπώθηκε στο Σύλλογο, του οποίου πρόεδρος είναι η κυρία Σοφία Μιχελακάκη, επιλέξαμε συλλογικά τα μέρη που θα γίνουν τα σχέδια και τα ζωγράφισα… , αναφέρει η κυρία Βούλα Λαδουκάκη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ήταν πάντα δίπλα της σχεδόν 20 γυναίκες, που της προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια.

Στη συνέχεια να τονίσουμε, ότι η κυρία Βούλα Λαδουκάκη έχοντας από μικρή καλλιτεχνική φλέβα και μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική, αφού ζωγράφισε διάφορα σημεία του χωριού Αντισκάρι δίνοντάς του μια γλυκιά νότα που αποπνέει ζωηράδα,  αποφάσισε να «ζωντανέψει» με χρώματα και κάποια εγκαταλελειμμένα σπιτάκια στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατιά Περάματα, τα οποία ήταν έτοιμα να πέσουν και χαλούσαν την όψη της μαγευτικής παραλίας.

Ξεσηκώθηκαν 3 γειτόνισσες, έκαναν τα ασπρίσματα και εγώ στη συνέχεια τα ζωγράφισα, σημειώνει η κυρία Βούλα Λαδουκάκη.

Τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει να μένουν στην αφάνεια. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφο τον τόπο μας, αρκεί να τον αγαπάμε!

Συγχαρητήρια στην κυρία Βούλα Λαδουκάκη και στον Σύλλογο Γυναικών του χωριού Αντισκάρι Ηρακλείου.

 

Δημοσιογράφος-Φιλόλογος: Ηλιάννα Βούλγαρη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.