Διάφορα Επικαιρότητα Λάρισα Μακεδονία Συμβαίνει Τώρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Πατήρ Στέφανος Για Το Μακεδονικό: «Δεν Θα Αφήσουμε Τους Καθαρογιακάδες Να Ξεπουλήσουν Το Ιερό Όνομα Της Μακεδονίας»

Ο πατήρ Στέφανος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 6/06/2018 στην πόλη μας, μιλάει αποκλειστικά στο VoiceLarisa.

Κάνοντας  επίκληση στο συναίσθημα και στη λογική, τονίζει τη σημασία της παρουσίας όλων των Ελλήνων, δεμένων σαν μια γροθιά, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική.

Αρχικά αναφέρεται στην αξία του αναφαίρετου διακιώματος των Ελλήνων να οργανώσουν συλλαλητήρια και να πολεμήσουν για το όνομα της Μακεδονίας, καθώς διακυβεύεται η ιστορία μας.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε ένα όνομα. Είναι εύκολο να δώσει κάποιος το όνομά του για παράδειγμα; Εμείς πως θα χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα; Αναρωτιέται ο πατήρ Στέφανος.

Η αντίδραση του κόσμου συμπληρώνει είναι απόλυτα νόμιμη, δεν είναι μόνο δικαίωμα του λαού, αλλά και καθήκον τους, σύμφωνα με το σύνταγμα. Μιλάμε για ακεραιότητα εθνική… Οι Σκοπιανοί δεν θα καλυφθούν μόνο με το όνομα! Θέλουν να περάσουν τον αλυτρωτισμό τους, με σκοπό να τον εξελίξουν.

Ομιλούν για Θεσσαλονίκη και τα όρια τους είναι η Λάρισα! Αν δεχθούμε να τους ονομάσουμε Gorna ή Nova Makedonija ή με οποιαδήποτε ονομασία περιλαμβάνει μέσα της το όνομα Μακεδονία, αμέσως τους ονομάζουμε Μακεδόνες.

Πως αυτοί που έχουν καθαρά σλαβικά ονόματα, έχουν σχέση με εμάς; Πως ονομάζεται ο Μέγας Αλέξανδρος στην γλώσσα τους, ο Φίλιππος- ο φίλος του ίππου; Δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, βροντοφωνάζει.

Δεν βρέθηκε πουθενά μέσα στο κράτος τους μια επιγραφή, η οποία να παραπέμπει σε μακεδονική γλώσσα, συνεχίζει τον λόγο του. Όλες οι επιγραφές είναι γραμμένες στα ελληνικά, γιατί η Μακεδονία εκτείνεται μέχρι εκεί. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη μας! Αντι να διεκδικήσουμε εμείς τα δικά μας εδάφη, το Μοναστήρι και όλη εκείνη την γραμμή μέχρι εδώ, μας ζητούν αυτοί τον Λευκό Πύργο.

Ο λαός λοιπόν έχει καθήκον να αντιδράσει. Ο λαός θα κρίνει αν κάθε απόφαση είναι συμφέρουσα για την πατρίδα και το έθνος. Όλες οι αποφάσεις πηγάζουν από το λαό και ασκούνται εξ ονόματός του. Η κυρίαρχη εξουσία είναι ο λαός. Πως οι πολιτικοί μας ζητούν να φιμωθούμε; 

Σ’ αυτό το σημείο ο πατήρ Στέφανος τονίζει ιδιαίτερα, ότι οι πολιτικοί ζητούν κυρίως τη φίμωση της εκκλησίας. Η εκκλησία όμως άρρηκτα συνδεδεμένη με το έθνος δεν μπορεί να σιωπήσει.

Στην ερώτησή αν το αποτέλεσμα θα είναι θετικό σ’ αυτόν τον κρίσιμο- δύσκολο αγώνα μας απάντησε με βεβαιότητα, ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε προ των ευθυνών τους αυτούς που αποφάσισαν εύκολα και χωρίς να το «ζυμώσουν» καθόλου να παραδόσουν ο,τι ιερότερο υπάρχει- το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Είναι βέβαιο ότι παίρνουν κατευθύνσεις από τα αφεντικά τους- τα μεγάλα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης και της Αμερικής. Αυτό επιθυμούν… να χαρίσουν το όνομα!

Περιμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πόσοι από τους βουλευτές, τους πολιτευτές, θα παρευρεθούν στο συλλαλητήριο. Είναι ένα θέμα μη κομματικό, το οποίο δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το κάθε ακριτικό νησί το οποίο μπορεί να τεθεί υπο αμφισβήτηση.

Αν δώσουμε το όνομα θα ονομαστεί και η εθνότητα μακεδονική και η γλώσσα τους μακεδονική. Όταν λοιπόν εμείς που καταγόμαστε από τη Μακεδονία, μας ρωτούν από που κατάγεστε, δεν θα τολμάμε να πούμε ότι είμαστε Μακεδόνες, γιατί θα μας χαρακτηρίζουν Σκοπιανούς. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο εδώ και χρόνια. Στον Αλέξανδρο και στον Φίλιππο χρωστάμε ότι γίναμε ελληνική οντότητα.

Την ιστορία αυτή δεν πρέπει να την ξεπουλήσουμε, γιατί κάποιοι «καθαρογιακάδες¨καθισμένοι στα αναπαυτικά τους γραφεία παίρνουν αποφάσεις, για μια περιοχή αιματοβαμμένη, για μια περιοχή που την ιστορία της την σφράγισαν μπαρουτοκαπνισμένα παλικάρια- οι Μακεδονομάχοι,καθώς και τόσοι ήρωες, οι οποίοι ρίχτηκαν στη μάχη και δεν γύρισαν ποτέ στα σπιτιά τους, για να μιλάμε τώρα εμείς για την ελληνική Μακεδονία.

Η εκκλησία και συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  συμμετέχει ενεργά στον αγώνα αυτό για την πατρίδα και το έθνος. Όπως ποτέ η εκκλησία δεν έλειψε από κανέναν απελευθερωτικό αγώνα έτσι και τώρα θα πολεμήσουμε για το όνομα της Μακεδονίας. Δεν πρέπει να λησμονούμε το όνομα του Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος ήταν η ψυχή του Μακεδονικού Αγώνα. Κινδύνευε να σκοτωθεί σε κάθε λειτουργία. Ο ίδιος στα απομνημονεύματά του, αναφέρει ότι λειτουργούσε ένοπλος. Αυτόν έχουμε ως πρότυπο και είναι καθήκον της Εκκλησίας και των παππάδων να συμμετέχουν ενεργά σε εθνικά ζητήματα.

Δεν είναι πολιτική η Μακεδονία. Δεν είναι κομματικό το ζήτημα. Θα μας βρει μπροστά του όποιος προσπαθήσει να πουλήσει τη Μακεδονία.

Τι έχετε να πειτε σε όσους χρησιμοποιούν τους όρους «εθνικιστής», «φασίστας» χαρακτηρίζοντας αυτούς που μάχονται με όποιον τρόπο μπορούν, για να μην ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας;

Αν πούμε τον κάθε αγνό Έλληνα πατριώτη, φασίστα ή εθνικιστή ακόμη και ακραίο, επειδή αγωνίζεται για την πατρίδα του, τους ήρωες πως πρέπει να τους χαρακτηρίσουμε; Πρέπει να κατηγορήσουμε εκείνους, οι οποίοι είχαν όπλα και όχι απλά πανό και έφτιαξαν το κράτος…

ΕΚΚΛΗΣΗ

Καλούμε τους νέους, να είναι πρώτοι στον αγώνα αυτό! Αν δεν ενημερώθηκαν επαρκώς ή αδιαφόρησαν πρέπει να ενδιαφερθούν άμεσα! Δεν πρέπει να χάσουμε έναν τέτοιο αγώνα… Τους παρακαλώ να ακούσουν τη φωνή των προγόνων και να πατήσουμε όσο μπορούμε στα χνάρια τους. Ο Παύλος Μελάς, ήρθε στη Λάρισα, άφησε τα παιδιά του και ανέβηκε στη Μακεδονία. Δεν ξαναείδε τα παιδιά του, θυσιάστηκε για την πατρίδα του και όταν ξεψύχησε είπε «Πείτε στα παιδιά μου, ότι το χρέος μου το έπραξα».

Μ’αυτά τα λόγια τελείωσε η υπέροχη συνέντευξη- συζήτηση με τον πατέρα Στέφανο και τον ευχαριστώ πραγματικά για τον υπέροχο λόγο του, ο οποίος ελπίζουμε να συγκινήσει και να παρακινήσει όλον τον κόσμο, ώστε να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 6/06/2018 στη Λάρισα.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ηλιάννα Βούλγαρη

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.