Επικαιρότητα Λάρισα Μακεδονία Συμβαίνει Τώρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θεοφάνης Σιμόπουλος- Μαθητής Λυκείου: «Όλοι Ενωμένοι Στο Συλλαλητήριο- Αν Χαρίσουμε Το Όνομα Της Μακεδονίας Θα Εντείνουμε Τις Επεκτατικές Βλέψεις Των Σκιοπιανών»

Ο Θεοφάνης Σιμόπουλος, μαθητής της Β Λυκείου του 4ου Γενικού Σχολείου Λάρισας, μιλάει αποκλειστικά στο VoiceLarisa, για την απόφασή του να οργανώσει έναν δύσκολο αγώνα- το συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, την Τετάρτη 6/06/2018, με σκοπό να μην ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα παιδί χαμηλών τόνων, αλλά ιδιάιτερα δραστήριο, πρότυπο μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε για τους νέους της εποχής μας. Όπως μας αναφέρει επιθυμεί να περάσει στη Νομική Σχολή και να ασχοληθεί αργότερα με το διπλωματικό σώμα, γενικά με τα κοινά, καθώς τον ενδιαφέρουν πολύ.

Στο σχολείο σημειώνει ότι ασχολείται με τα κοινά, την πολιτική και την θρησκεία, καθώς ενημερώνεται συνέχεια και έχει λόγο γι’ αυτά τα θέματα.

Σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου

Μίλησα με τον κύριο Μιχάλη Πατσίκα, ο οποίος ήταν από τους κύριους διοργανωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και του ζήτησα να κάνουμε κάτι παρόμοιο και στη Λάρισα, αναφέρει ο Θεοφάνης Σιμόπουλος.

Αφού έδειξε ενδιαφέρον για την ιδέα μου, με κατηύθυνε να έρθω σε επαφή με φορείς και την Μητρόπολη. Καθώς λοιπόν στην  εποχή μας η τεχνολογία βοηθάει σε πολλες περιπτώσεις, υπάρχει στο facebook μια ομάδα ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου τους ζήτησα να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Στη αρχή τολμώ να αναφέρω, ότι τα πράγματα ήταν χλιαρά και υπήρχε ένα κλίμα απαισιοδοξίας μέχρι την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Ευτυχώς όμως ύστερα από τη συνάντηση με κάποιους φορείς παρά τους λογικούς δισταγμούς, λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος, καταφέραμε να συντονιστεί Επιτροπή και να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στη Λάρισα, την Τετάρτη 6/06/2018, ώρα 19:30 στη Κεντρική Πλατεία.

Σ’ αυτό το σημείο ο Θεοφάνης Σιμόπουλος ευχαριστεί πολύ τα μέλη της Επιτροπής που τον όρισαν βασικό μέλος! Τονίζει, ότι έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί. Μέσα σε μια εβδομάδα, είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έχει γίνει.

Όλα τα μέλη της επιτροπής έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα, έχουμε κάνει αφίσες, σελίδα στο facebook, έχουμε ενημερώσει τον κόσμο μέσα από τα ΜΜΕ. Μιλάμε για μια ανιδιοτελή προσπάθεια. Εγώ έχω αφήσει τα μαθήματά μου γι’ αυτόν τον σκοπό. Όλοι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Υπάρχει σεβασμός, όλοι είμαστε ίσοι, προτείνουμε, παίρνουμε αποφάσεις και δεν μιλάμε για κομματικά ζητήματα. Το Μακεδονικό είναι εθνικό ζήτημα και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμμετάσχουμε σ’αυτά τα συλλαλητήρια. Αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία θα έχουμε χαρίσει τον πολιτισμό μας, το όνομα μας. Έχουν επεκτατικές βλέψεις. Εμείς θα το εντείνουμε; Πιστεύω ότι η συντριψική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία.

Οι νέοι κατα την άποψή σου έχουν κατανοήσει τη σημασία του Μακεδονικού Ζητήματος; Ξέρουν γιατί πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο, ώστε να διατηρηθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας και να μην ξεπουληθεί;

Το σχολείο πρέπει να μας γαλουχήσει με το εθνικό φρόνημα. Τα παιδιά της ηλικίας μου, η αλήθεια είναι ότι αρχικά θεώρησαν περίεργη την απόφασή μου… ασχολούνται με facebook-instagram και τέτοια θέματα τα προσπερνούν. Στην αρχή αστειεύονταν και απορούσαν τι κάνω με τους μεγάλους, καθώς και γιατί ασχολούμαι με τέτοια θέματα (γελάει).

Στη συνέχεια όμως όλοι οι φίλοι μου και το σχολείο με στήριξαν και με αποθέωσαν, καθώς είδαν ότι ένα παιδί αυτής της ηλικίας έχει το δυναμισμό, τον τσαμπουκά και τον πύρινο λόγο, χαρακτηριστικά απαραίτητα, για να επηρεάσουν όλους τους Έλληνες να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιστούμε!

Ευχαριστούμε πολύ τον Θεοφάνη Σιμόπουλο και τον συγχαίρουμε για την σπουδαία πρωτοβουλία του, καθώς και για το πατριωτικό του αίσθημα. Οι νέοι θα μας σώσουν!

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ηλιάννα Βούλγαρη

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.