Σεμινάρια

«Ανάπτυξη Κοινωνικών-Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στον Χώρο των Επιχειρήσεων»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 100 ΩΡΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 «Ανάπτυξη κοινωνικών-επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο των  επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την T.D. Semina, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2017-2018, προκειμένου να συμβάλλει στoν σχεδιασμό και αύξηση των πωλήσεων των επιχειρήσεων των μελών του, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του στην κοινωνία της Λάρισας, διοργάνωσε δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών από τις 20-6-2017 έως και τις 19-6-2018, κάθε Τρίτη 18.00-22.00, με θέμα: «Ανάπτυξη κοινωνικών-επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο των  επιχειρήσεων». Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού και ανθρώπινου δυναμικού Κα Διονυσία Τριπολίτου, η οποία παρείχε το σεμινάριο εθελοντικά.

Την Τρίτη 19-6-18, 18.00-21.00 σας προσκαλούμε στην εκδήλωση πιστοποίησης των μελών, στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.00: Ώρα προσέλευσης

18.20: Χαιρετισμοί-Ευχαριστίες

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας Κος Σωτήρης Γιαννακόπουλος

Εκπαιδεύτρια Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος, Διονυσία Τριπολίτου

19.00: Αφήγηση

Μαρία Φαρμακιώτη

19.10: Θεατρικό δρώμενο -Τελευταία πράξη από το έργο του Ίψεν «Το κουκλόσπιτο»

Συμμετέχουν:

Νόρα: Ράνια Κέλλα

Τόρβαλτντ: Δημήτρης Σουλιώτης

Εσωτερικές φωνές Νόρα: Άννα Θεοδωρίδη- Μαρία Φαρμακιώτη

Εσωτερικές φωνές Τόρβαλντ: Αθανάσιος Μηνάς- Σπύρος Τσιάκας

Κοινωνία: Ιωάννα Θεοδωρίκα -Νίκη Ζυρπιάδου- Βιβή Νάκου-Σεβαστή Λαζαρίδου-Χρύσα Μαστοροδήμου-Διονυσία Τριπολίτου-Παναγιώτα Μπουντούρη

Επεξεργασία κειμένων : Μαρία Τζιβένη- Ιωάννα Θεοδωρίκα

Θεατρική Επιμέλεια –Σκηνοθεσία: Θεατρολόγος Βανέσσα Βραχνιάρη

19.30: Προβολή βίντεο με ανασκόπηση εργασιών

19.55: Πιστοποίηση συμμετεχόντων στο σεμινάριο των 100 ωρών

20.45: Κλείσιμο της εκδήλωσης

Γενική Γραμματέας Επιμελητηρίου Λάρισας, Κα Καλλιόπη Τζήκα

Στο σημερινό ανταγωνιστικό και πολύπλοκο επιχειρηματικό  περιβάλλον, πρωταρχικός στόχος κάθε επιχείρησης είναι ο σχεδιασμός αλλά και η αύξηση της παραγωγικότητας. Ένας από τους τρόπους για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου είναι ταυτόχρονα η δημιουργία του οράματος κάθε επιχείρησης, η αποτελεσματική διαχείριση της ομάδας εργασίας  καθώς και,  η αύξηση των πωλήσεων.

Η ανάπτυξη της επιχείρησης εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την ποιότητα της προσφοράς υπηρεσίας και από την επιμόρφωση των στελεχών που έρχονται σε άμεση ή έμμεση επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τους πελάτες .

Οι διαφαινόμενες εργασιακές ανακατατάξεις, η συνεχιζόμενη οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων δημιουργεί ευλόγως μια σύγχυση ανάμεσα στην επιδιωκόμενη επιβίωση-σταθεροποίηση  των, και την συνεργασία τους με τους εργαζόμενους. Εξαιτίας αυτής της συγκυρίας το ανθρώπινο δυναμικό νιώθει αβέβαιο, με αποτέλεσμα να αναχαιτίζεται η δυναμική των εργασιακών τους  δεξιοτήτων.

Μπορεί εξαιτίας της τεχνολογικής ανάπτυξης, οι άνθρωποι να νιώθουν χαμένοι μες το πλήθος. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να είναι όλο και λιγότερο σπουδαίος. Ωστόσο η αβρότητα και η ευνοϊκή μεταχείριση μπορούν να επιβεβαιώσουν την προσωπική του αξιοπρέπεια και την ατομική του αξία. Η μεταχείριση που μεταβιβάζει θερμότητα και ενδιαφέρον, μόνον θετικά αποτελέσματα  μπορεί να επιφέρει.

Οι επιμέρους στόχοι ήταν, η καλλιέργεια επιχειρηματικής αντίληψης, η ανάπτυξη ικανότητας μάθησης και η αναζήτηση νέων γνώσεων και, η προσαρμογή  στις κοινωνικές αλλαγές στο πεδίο της απασχόλησης αλλά και της προσωπικής ζωής.

Γι’ αυτόν τον λόγο,  θελήσαμε να κάνουμε ένα χρήσιμο βήμα στην προσέγγιση των  προβλημάτων που κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει καθημερινά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική του επένδυση, την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του και την επικοινωνία του με τους άλλους στο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Απευθύνθηκε κυρίως στους επιχειρηματίες, στα στελέχη τους,  στο ανθρώπινο δυναμικό τους,  καθώς και σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις για την δημιουργία ενός επαγγέλματος.

Ο κύκλος της θεματολογίας βασίστηκε σε τέσσερα σημαντικά αντικείμενα: στην ανάπτυξη  της αυτό-βελτίωσης, στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στις πωλήσεις, στη διαχείριση εργασιακού άγχους και στη διαχείριση ομάδας-ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος-επικοινωνία

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.