Επικαιρότητα Λάρισα Πολιτιστικά

Κατάμεστο Το Χατζηγιάννειο! Στιγμές Συγκίνησης Χάρισε Η Εκδήλωση Πιστοποίησης Του Σεμιναρίου «Ανάπτυξη Κοινωνικών Και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων Στο Χώρο Των Επιχειρήσεων» (ΦΩΤΟ)

Όταν στην ιστορία μας, πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα δυναμική, ευχάριστη, χαμογελαστή, με καρδιά μικρού παιδιού και ευρηματική, δεν γίνεται το τέλος του έργου να μην μας αφήσει μια γλυκιά νότα συγκίνησης και χαράς…

Κατάμεστη η αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου στη Λάρισα, με την κυρία Διονυσία Τριπολίτου να μοιράζει ανεπανάληπτες στιγμές! Θεατρικά δρώμενα, βίντεο μοναδικών στιγμών του σεμιναρίου και μεγάλες αγκαλιές γεμάτες αγάπη στην κυρία Τριπολίτου, είναι ελάχιστα από όσα μπορούμε να αναφέρουμε.

63 συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό σεμινάριο 109 ωρών με θέμα «ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο των επιχειρήσεων» πιστοποιήθηκαν χθες, ημέρα Τρίτη 19/06/2018 και το πλατύ χαμόγελο τους δείχνει την ευγνωμοσύνη που νιώθουν προς το πρόσωπο της κυρίας Τριπολίτου. Ευγνωμοσύνη όχι μόνο για το χαρτί πιστοποίησης (αυτό είναι το λιγότερο- και οφείλεται στην δική τους κυρίως προσπάθεια), αλλά για την δυνατότητα που τους δόθηκε να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ γνώσεις σε θέματα διαχείρισης άγχους, ανάπτυξης κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, ανάπτυξης του ομαδικού πνεύματος και της επικοινωνίας, αλλά και αυτογνωσίας.

Οι εικόνες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι η κυρία Διονυσία Τριπολίτου κατάφερε με την αγάπη της γι’ αυτό που κάνει, να δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα! Όλοι ενωμένοι έφτασαν στο τέλος του σεμιναρίου, απολαμβάνοντας ώρες διδασκαλίας και διασκέδασης παράλληλα. Ομιλούμε για μια εμπειρία αυθεντικού μοιράσματος, σύνθεσης απόψεων, αγάπης, συνεργασίας, συμμετοχής, δημιουργίας υπό ομάδων θεατρικού, επαγγελμάτων και μοίρασμα γνώσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ: Ηλιάννα Βούλγαρη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

 

 

 

1 Σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 • Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, από ψυχής για το άρθρο και την κάλυψη της υπέροχης ομάδας μας. Σας στέλνω εδώ την ομιλία μου και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για την πορεία του έργου σας.
  ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 100 ΩΡΩΝ 19-6-18
  Εισηγήτρια: Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Διονυσία Τριπολίτου
  Καλησπέρα σας, αγαπητοί και αγαπητές μου, αξιότιμοι πρόεδρε Κε Γιαννακόπουλε και Γενική Γραμματέα Κα Τζήκα,
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας, απόψε που κλείνει ένας κύκλος 100 ωρών σεμιναρίου.
  Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, για την υποστήριξη της οργάνωσης και υλοποίησης του σεμιναρίου 100 ωρών «Ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο των επιχειρήσεων», καθώς και για την θερμή φιλοξενία του, στον χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας.
  Ως μέλος σας είμαι υπερήφανη για την εθελοντική συμμετοχή μου στο έργο σας
  Η ομάδα που παρακολούθησε ανελλιπώς το σεμινάριο από τις 26-9-2017,αποτελείται από μέλη του επιμελητηρίου διαφόρων κλάδων, από νέους και νέες οι οποίοι αξιώνουν μιας ποιοτικής εργασίας, από εργαζόμενους στο δημόσιο και από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη έχουν προβληθεί πολλές από τις εργασίες τους, αρκετοί συμμετέχοντες ωφελήθηκαν σκεπτόμενοι με διαφορετικό τρόπο στην εργασία τους και, μερικοί νέοι άνθρωποι υλοποίησαν τον προσδοκώμενο στόχο τους.
  Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Καλλιόπη Τζήκα η οποία πριν την θέση της Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας, ως υπεύθυνη των πολιτιστικών είχε το ανοιχτό πνεύμα να εισαγάγει το σεμινάριο «Ανάπτυξης κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο των επιχειρήσεων», καθώς και το νυν Δ.Σ. με πρόεδρο τον Κο Γιαννακόπουλος και, το προηγούμενο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Κο Δημήτρη Αδάμ, για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην υλοποίηση και αποτελεσματική λήξη του σεμιναρίου.
  Θα ήταν παράβλεψη μου να μην αναφερθώ στον αρωγό αυτής της πορείας, τον Δημήτρη Μπίτο. Εύγε! Όταν νέοι άνθρωποι εργάζονται με ζήλο και υπευθυνότητα. Ήταν παρόν, εκτός του ωραρίου εργασίας του! Τι άλλο να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο.
  Να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μας, που με αγάπη, ενδιαφέρον, απρόσκοπτη προσπάθεια, ήταν εκεί κάθε Τρίτη 18.00-21.00. Αλληλεπιδράσαμε, συμμετείχαμε, ανταλλάξαμε γνώση, δημιουργήσαμε.
  Μπορεί εξαιτίας της τεχνολογικής ανάπτυξης, οι άνθρωποι να νιώθουν χαμένοι μες το πλήθος. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να είναι όλο και λιγότερο σπουδαίος. Ωστόσο η αβρότητα και η ευνοϊκή μεταχείριση μπορούν να επιβεβαιώσουν την προσωπική αξιοπρέπεια και την ατομική αξία, οι οποίες υφαίνουν, συνθέτουν και δημιουργούν μια δυναμική σχέση. Η μεταχείριση που μεταβιβάζει θερμότητα και ενδιαφέρον, μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.
  Στο σημερινό ανταγωνιστικό και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, πρωταρχικός σκοπός κάθε επιχείρησης είναι ο σχεδιασμός αλλά και η αύξηση της παραγωγικότητας. Ένας από τους τρόπους για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου είναι ταυτόχρονα η δημιουργία του οράματος κάθε επιχείρησης, η αποτελεσματική διαχείριση της ομάδας εργασίας καθώς και, η αύξηση των πωλήσεων.
  Οι επιμέρους στόχοι μας ήταν, η καλλιέργεια επιχειρηματικής αντίληψης, η ανάπτυξη ικανότητας μάθησης, η αναζήτηση νέων γνώσεων και, η προσαρμογή στις κοινωνικές αλλαγές στο πεδίο της απασχόλησης αλλά και της προσωπικής ζωής.
  Οι διαφαινόμενες εργασιακές ανακατατάξεις, η συνεχιζόμενη οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων δημιουργεί ευλόγως μια σύγχυση ανάμεσα στην επιδιωκόμενη επιβίωση-σταθεροποίηση των, και την συνεργασία τους με τους εργαζόμενους. Εξαιτίας αυτής της συγκυρίας το ανθρώπινο δυναμικό νιώθει αβέβαιο, με αποτέλεσμα να αναχαιτίζεται η δυναμική των εργασιακών τους δεξιοτήτων.
  Γι’ αυτόν τον λόγο, θελήσαμε να κάνουμε ένα χρήσιμο βήμα στην προσέγγιση των προβλημάτων που κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει καθημερινά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική του επένδυση, την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του και την επικοινωνία του με τους άλλους στο επιχειρησιακό περιβάλλον.
  Εμείς θα επιμείνουμε απόψε να αναδείξουμε πόσο σημαντική είναι η ανθρωποκεντρική αντίληψη για να είμαστε επιτυχημένοι καταρχήν στην προσωπική και κατ΄ επέκταση επαγγελματική μας ζωή.
  Σας εύχομαι ένα δημιουργικό βράδυ με περαιτέρω προβληματισμούς. Το πρόγραμμα μας συνεχίζετε: με την αφήγηση-εισήγηση μέρους του θεατρικού μας δρώμενου από την Μαρία Φαρμακιώτη, ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο θα παρουσιάσουμε με την εθελοντική βοήθεια και την τεχνογνωσία της θεατρολόγου μας Βανέσσα Βραχνιάρη, την οποία αγαπήσαμε σφόδρα, με την διασκευή του θεατρικού δρώμενου από την Μαρία Τζιβένη και την Ιωάννα Θεοδωρίκα. Ευχαριστώ από ψυχής τους Ράνια Κέλλα, Δημήτρη Σουλιώτη, Άννα Θεοδωρίδη, Μαρία Φαρμακιώτη, Αθανάσιο Μηνά, Σπύρο Τσιάκα, Ιωάννα Θεοδωρίκα, Νίκη Ζυρπιάδου, Βιβή Νάκου, Σεβαστή Λαζαρίδου, Χρύσα Μαστοροδήμου, Παναγιώτα Μπουντούρη που ενσάρκωσαν το θεατρικό δρώμενο. Θα συνεχίσουμε με την προβολή βίντεο των πεπραγμένων μας που διαμορφώθηκε από τον Νικόλαο Σακελλάρη, και θα ολοκληρώσουμε την βραδιά μας με την πιστοποίηση των συμμετεχόντων.
  Θα μου επιτρέψετε να σας διαβάσω ένα ποίημα, το οποίο έγραψε ο μοναχός Leo Boοth, το οποίο αναφέρεται από τον John Bradshaw στο βιβλίο «Ο γυρισμός στο μέσα μας παιδί». Σας μεταφέρω μερικά αποσπάσματα:
  «…..Σε κυρίεψα όταν ήσουν μαγικός,
  όταν δεν μπορούσες να ξέρεις ότι ήμουν εκεί.
  Παραβίασα την ψυχή σου,
  τρύπησα την καρδιά σου,
  σ΄εκανα να νιώθεις ελαττωματικός και λειψός,
  σ΄έκανα να νιώθεις δυσπιστία, ασχήμια, βλακεία, αμφιβολία
  σ΄έκανα να νοιώθεις διαφορετικός,
  σου είπα ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα,
  αμαύρωσα τη Θεϊκή σου εικόνα
  ………
  Προέρχομαι από αδιάντροπους κηδεμόνες, την εγκατάλειψη,
  την γελοιοποίηση, την κακοποίηση, την παραμέληση
  –περφεξιονιστικά συστήματα.
  Ισχυροποιούμαι από την απαίσια ένταση της γονεϊκής οργής,
  τις σκληρές παρατηρήσεις των αδελφών,
  τη χλευαστική ταπείνωση των άλλων παιδιών,
  την άχαρη αντανάκλαση του καθρέπτη,
  το αηδιαστικό και τρομακτικό άγγιγμα
  το χαστούκι, το τσίμπημα, το τράνταγμα που κλονίζει την εμπιστοσύνη. Επιτείνομαι από
  ένα ρατσιστικό, σεξικό πολιτισμό,
  τη γεμάτη αυτάρκεια καταδίκη των άλλων από τους φανατικούς
  της θρησκείας,
  το φόβο και την καταπίεση του σχολείου,
  την υποκρισία των πολιτικών,
  την από πολλές γενιές ντροπή των δυσλειτουργικών οικογενειακών συστημάτων
  ……….
  Εγώ ο πυρήνας της συνεξάρτησης,
  Εγώ η πνευματική χρεοκοπία,
  η λογική του παραλογισμού,
  ο καταναγκασμός της επανάληψης.
  Εγώ το έγκλημα, η βία, η αιμομιξία, ο βιασμός,
  Εγώ η αχόρταγη τρύπα, που τροφοδοτεί όλες τις εξαρτήσεις,
  Εγώ η απληστία και η λαγνεία,
  Εγώ ο περιπλανώμενος Εβραίος, ο ιπτάμενος Ολλανδός του Βάγκνερ,
  ο άνδρας του υπογείου του Ντοστογιέφσκι, ο διαφθορέας του Κίρκεγκαρντ, ο Φάουστ του Γκαίτε
  διαστρέφω το ποιος είσαι, σε τι κάνεις και έχεις.
  Δολοφονώ τη ψυχή σου και με κληροδοτείς στις επερχόμενες
  γενεές»
  Το όνομά μου είναι τοξική ντροπή!
  Αυτός ο διαλογισμός συνοψίζει τους τρόπους με τους οποίους το υπέροχο παιδί πληγώθηκε. Η απώλεια του είναι πνευματική χρεοκοπία. Το εκστατικό παιδί είναι εντελώς μόνο και εγκαταλειμμένο. Η διεκδίκηση αυτού του παιδιού είναι το πρώτο στάδιο για το ταξίδι της γνωριμίας μας μαζί του και της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας, με τα παιδιά μας, με τη νέα γενεά και εν τέλει με το οικογενειακό, το κοινωνικό και το επαγγελματικό μας γίγνεσθαι.