Νικήτας Παπαντωνίου

Η αριστερά Είναι Πρώτη Και Με Διαφορά Στο Ψέμα Και Στη Προπαγάνδα…

Αφορμή για να γράψω το σημερινό μου άρθρο είναι η τηλεοπτική εμφάνιση της κυρίας Καφαντάρη στην εκπομπή του κυρίου Αφτιά στο ΣΚΑΙ.

Στην εν λόγω εκπομπή ο κύριος Κυρανάκης κατηγόρησε ορθά τη κυρία Καφαντάρη, ότι η ίδια και άλλοι «αριστεροί» αξιωματούχοι διορίζουν φίλους και συγγενείς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το στήριξε δε ως κατηγορία, υπό το πρίσμα ότι ένα μέρος της άγριας φορολογίας πηγαίνει στη διόγκωση του ήδη υδροκέφαλου δημοσίου τομέα. Για την ακρίβεια της ανάλυσης η αύξηση στο μισθολογικό κόστος στο δημόσιο φτάνει κοντά στο μισό δις την τελευταία διετία λόγω κυρίως στην αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων και στις προπληρωμένες κάθε μήνα υπερωρίες των διοικητικών υπαλλήλων….

Η κυρία Καφαντάρη ως γνήσια αριστερή κατηγόρησε τον κύριο Κυρανάκη ότι ψεύδεται και του ζήτησε εκ του πονηρού το ΦΕΚ διορισμού του άντρα της. Το πονηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ διότι στη νέα ΔΕΚΟ που είναι διευθύνοντας σύμβουλος ο σύζυγος της κυρίας Καφαντάρη, ο κύριος Αργύρης Αργυρίου, δεν χρειάζεται ΦΕΚ διότι η εταιρεία ενεργειακών επενδύσεων υπάγεται στην ελεύθερη αγορά και δεν απαιτείται δημοσιοποίηση ΦΕΚ.

Επομένως είναι προφανές ότι η κυρία Καφαντάρη εν γνώσει της ψεύδεται ασυστόλως αλλά κατά τη γνώμη της η αντιπολίτευση έχει κάνει το ψέμα σημαία της αντιπολιτευτικής της τακτικής. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα ψέματα, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται και ως κυβέρνηση και φυσικά γινόντουσαν ως αντιπολίτευση. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν μέχρι πριν από 3 χρόνια, και επομένως σαν διάστημα δεν είναι τόσο μεγάλο και παλιό ώστε να ξεχνάει η κάθε κυρία Καφαντάρη τα σκισμένα μνημόνια, τη 13η σύνταξη και το βασικό μισθό στα 751 ευρώ και γενικά τον τρόπο με τον οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ…. Με τα ψέματα δημιουργήθηκαν καριέρες στο ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να  μην το ξεχνάει η κυρία Καφαντάρη και οι σύντροφοί της.

Η κυρία Καφαντάρη επέμεινε ότι δεν είχε γίνει ο διορισμός του συζύγου της και έβγαλε περίπου τρελούς όλους τους προσκεκλημένους της εκπομπής. Το θράσος της εν λόγω κυρίας, ήταν απύθμενο γιατί έκανε και μάθημα ηθικής στο κύριο Κυρανάκη και τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ το κύριο  Καρανικόλα, λέγοντάς τους ότι πρέπει να είναι πιο σεμνοί και ταπεινοί. Είναι προφανές ότι η κυρία Καφαντάρη διακατέχεται από το σύνδρομο του Στάλιν και του Λένιν. Όποιος με αντιπολιτεύεται είναι μισητός εχθρός μου και πρέπει να τον εξοντώσω.

Παλιά υπήρχαν τα Γκουλάγκ τώρα υπάρχει η λάσπη και το ψέμα, από αυτή την οπτική υπάρχει μία βελτίωση….. Η ομάδα της Αλήθειας δημοσιοποίησε την επιτροπή της Βουλής που διόρισε το κύριο Αργυρίου και έτσι το ρεζίλι για τη κυρία Καφαντάρη έγινε ακόμη μεγαλύτερο.

Για να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα η κυρία Καφαντάρη είπε και το αμίμητο: «Οι μειώσεις των συντάξεων θα εφαρμοστούν μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Η κυρία Καφαντάρη και οι σύντροφοί της σήκωσαν δύο φορές το χεράκι τους για τη μείωση των συντάξεων μέσα σε ένα χρόνο και τώρα δηλώνουν ότι δεν θα τις εφαρμόσουν σε μερικούς μήνες αλλά αν εφαρμοστούν, αυτό θα γίνει από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάμε για την απόλυτη πολιτική ξεφτίλα και αήθη ρητορική. Τα συμπεράσματα είναι προφανή για τον Ελληνικό λαό.

Κλείνοντας θα ήθελα να έβλεπα τη κυρία Καφαντάρη τι θα έλεγε αν ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, διόριζε στενό συγγενικό του πρόσωπο σε νεοσύστατη ΔΕΚΟ όπως έγινε με τη περίπτωση του συζύγου της κυρίας Καφαντάρη. Θα καιγόταν η μισή Αθήνα, θα έβγαιναν όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές στα τηλεοπτικά παράθυρα μιλώντας για ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Σήμερα, με τη πρώτη φορά αριστερά, η κυρία Καφαντάρη είπε απλά το αμίμητο και ξεμπέρδεψε: «Ο σύζυγος μου είναι άνθρωπος της επιστήμης, της κοινωνίας και έχει συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία που αναγνωρίστηκε από τον υπουργό». Τόσο απλά και ωραία και η Χαρά (Καφαντάρη) εξιλεώθηκε. Είπαμε όμως, αριστεροί είναι οι άνθρωποι όχι βλάκες.

 

 

* Ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης είναι πρώην CFO της Nobacco και αναλυτής της Eurobank και νυν σύμβουλος στο ΕΒΕΑ και καθηγητής-επιχειρηματιας στην εταιρεία Διακρότημα , πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών μετέχοντας στις επιτροπές Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.