Εκπαίδευση Επικαιρότητα Λάρισα

37 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ETwinning- An Apple A Day Keeps The Doctor Away

«An apple a day keeps the doctor away»

Ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning υλοποίησε φέτος το 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας με τίτλο «An apple a day keeps the doctor away»,

με την καθοδήγηση της Νηπιαγωγού Στέλλας Αργυρούλη.

Τα παιδιά διαπραγματεύθηκαν την υγιεινή διατροφή προσεγγίζοντάς την  μέσω της παροιμίας «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», γεγονός πρωτότυπο,το οποίο έδωσε έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση με δράσεις γύρω από το μήλο.

Το έργο εκτελέσθηκε διαθεματικά περιλαμβάνοντας όλες τις μαθησιακές περιοχές του Αναλυτικού προγράμματος.

Να τονίσουμε ότι χρησιμοποιήθηκε η διερευνητική μέθοδος διδασκαλίας και η βιωματική μάθηση, καθώς τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά αναζητώντας στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικές με υγιεινά γεύματα, δοκιμάζοντας παράλληλα μηλόπιτα και φρούτα.

Αξιοποιήθηκαν λοιπόν εναλλακτικά περιβάλλοντα μάθησης και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν μέσω ανταλλαγής πληροφοριών (τηλεδιασκέψεις), απαντώντας σε κουίζ και ψηφιακά παιχνίδια, βλέποντας τις δράσεις των συνεργατών στο Twinspace.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με παιδιά άλλων σχολείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού και συνομίλησαν μέσω τηλεδιασκέψεων. Χωρίστηκαν σε διακρατικές ομάδες, ψήφισαν «τι σημαίνει υγιεινή διατροφή», έμαθαν για τον κύκλο της ζωής του μήλου, έφτιαξαν το βιβλίο των υγιεινών συνταγών, αντάλλαξαν κάρτες, ζωγράφισαν τη διατροφική πυραμίδα και πρότειναν 5 υγιεινά γεύματα την ημέρα.

Το έργο γνωστοποιήθηκε στους γονείς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο και στον τύπο. Τέλος, δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό βιβλίο με τη δουλειά όλων των συνεργατών. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά απέκτησαν υγιεινή στάσης ζωής και καλές  διατροφικές συνήθειες, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η κοινωνικότητά τους, μέσω των τηλεδιασκέψεων στις οποίες πήραν μέρος.

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.