Επικαιρότητα Λάρισα Υγεία

Ενίσχυση Με Νέες Ειδικότητες Ιατρών Το 404 ΓΣΝ Λάρισας

Δεν έκλεισε ακόμη ένας χρόνος από την πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στο 404 ΓΣΝ Λάρισας και οι υποσχέσεις του περί πλήρης αναβάθμισης του τρίτου μεγαλύτερου νοσοκομείου του Στρατού Ξηράς πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται στο ακέραιο.

Η τότε επίσκεψη του Αρχηγού είχε χαρακτηριστεί ουσίας και όχι εθιμοτυπική, αφού ήταν η πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί από Αρχηγό ΓΕΣ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα είχε διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Αντιστράτηγος Στεφανής ”ξεσκόνισε” το νοσοκομείο. Μετά από συνομιλία του με τη Διεύθυνση και το προσωπικό, κατέγραψε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπήρχαν, δίνοντας την υπόσχεση για την πλήρη αναβάθμιση του 404.

Σύμμαχος του Αρχηγού στην προσπάθεια του αυτή στάθηκε ο αρμόδιος για τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την πολιτική ηγεσία, ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος περιόδευσε πριν λίγους μήνες στο 404.

Κατά την ξενάγησή του – η πρώτη Αναπληρωτή Υπουργού – στους χώρους του νοσοκομείου, ο Φώτης Κουβέλης, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή για τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, όπως η κατασκευή του ιατρείου πόνου, η αλλαγή των εξωτερικών κουφωμάτων, η τοποθέτηση υπερσύγχρονων οφθαλμολογικών μηχανημάτων, ηλεκτροεγκεφαλογράφου για το νευρολογικό τμήμα, έργα για τα οποία είχε δώσει εντολή υλοποίησης ο ίδιος ο Αντιστράτηγος Στεφανής.

Αυτό που εκκρεμούσε και για το οποίο ενημερώθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης από τον Αρχηγό, ήταν η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και η προσθήκη νέων ειδικοτήτων.

Οι υπογραφές έπεσαν και το πρόβλημα λύθηκε με την ολοκλήρωση των τακτικών μεταθέσεων κατωτέρων αξιωματικών υγειονομικού.

Μετά από τη θετική αυτή εξέλιξη, μέσα στο μήνα Αύγουστο, Λοχαγοί Ιατροί, ειδικότητας Ουρολόγου (που δεν υπήρχε τα τελευταία 20 χρόνια), Ψυχιάτρου, Δερματολόγου και Νευρολόγου, Ψυχολόγου, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και τις οικογένειές τους, το πολιτικό προσωπικό καθώς και σε όλους τους δικαιούχους.

Με την κίνηση αυτή, η ηγεσία του ΓΕΣ, όχι μόνο δεν υποβαθμίζει με σκοπό να κλείσει, όπως είχε ακουστεί παλαιότερα, το 404, αλλά το τρέχον έτος μέριμνας προσωπικού, το αναβαθμίζει στον υψηλότερο βαθμό των παρεχόμενων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.