Επικαιρότητα

Λυγερός: Δεν Παίζει Πόκερ Ο Ελληνικός Λαός…

*Του Νίκου Λυγερού

Μπορεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης να προσπαθεί να καλύψει τα κενά τόσο για το Σκοπιανό όσο και για τις πυρκαγιές όμως τώρα κανείς δεν πέφτει πια στις παγίδες της…

Διότι έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι το Σκοπιανό το προετοίμαζε από καιρό για να υλοποιήσει ένα παλιό σταλινικό όνειρο που είχε απωθημένο και εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της εξουσίας. Και για τις πυρκαγιές μάθαμε ότι υπήρχαν παλιές αμαρτίες που είχαν σταματήσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων από τότε που η κυβέρνηση πήρε την εξουσία.

Έτσι και σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για καμιά λανθασμένη απόφαση. Έχουμε αντιληφθεί πια ότι τα λάθη που έγιναν δεν ήταν μόνο λόγω άγνοιας, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να διορθώσουν μια κατάσταση που είχαν δημιουργήσει και στις δύο περιπτώσεις. Δεν ήταν κανονική ούτε η διαπραγμάτευση ούτε η διαχείριση κρίσεων. Όλα τα βαρίδια του παρελθόντος ενεργοποιήθηκαν χωρίς καμιά εξαίρεση.

Γι’ αυτό όποια διερεύνηση και να γίνει, θα αποκαλύψει όλο και πιο σοβαρά λάθη που έχουν βέβαια ουρά και γι΄αυτόν τον λόγο φτάσαμε έως αυτό το σημείο. Δηλαδή να κατηγορούμε τον ελληνικό λαό, διότι λέει η εξουσία ότι δεν καταλαβαίνει το θέμα της Μακεδονίας κι ότι έπρεπε να μάθει για να μην καίγεται στις πυρκαγιές.

Έχουμε να κάνουμε με άτομα που δεν μπορούν να διανοηθούν πώς λειτουργεί το σκάκι και το go, παραταύτα συνεχίζουν να ρίχνουν ζάρια μπας και ανοίξει καμιά πόρτα… αλλά μάλλον τέλειωσαν οι εξάρες για την κυβέρνηση και προσπαθεί να περάσει στα χαρτιά ποντάροντας σε άσους εκεί πού τα βρήκε μπαστούνια.

Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκεται και ο μελλοντικός ανασχηματισμός, ο οποίος θα γίνει μάλλον για το φινάλε έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Η εξουσία θεωρεί ακόμα μετά το Σκοπιανό και τις πυρκαγιές ότι αρκεί να αλλάξει μερικά ονόματα για ν’ αλλάξει το πλαίσιο διαμάχης όπου έχει βουλιάξει.

Δεν έχουν καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλο αυτή την εξουσία όσα ονόματα κι αν αλλάξουν. Δεν παίζει πια πόκερ ο ελληνικός λαός. Είδε ήδη τι έγινε τις προηγούμενες φορές.

Έτσι ακόμα και με αυτό το επικοινωνιακό κόλπο δεν θα είναι αρκετό για ν’ αλλάξει τα δεδομένα όμως είναι φυσιολογικό διότι όταν έχεις βάλει την ελπίδα σαν όραμα εξουσίας του κράτους έως το τέλος πιστεύοντας τελικά στα θαύματα…

 Όσοι έβρισαν την θέληση του ελληνικού λαού για το όνομα της Μακεδονίας κι όσοι βρίζουν τους νεκρούς μας για να δικαιολογηθούν, δεν πρόκειται να ξαναβρούν τις θέσεις τους. Το χαρτί που θα παιχτεί είναι καμένο και το ξέρουν όλοι.

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.