Επικαιρότητα Πολιτικά

Ο Τσίπρας Για Άλλη Μια Φορά Χωρίς Τσίπα Και Η Οδύσσεια…

*της Ηλιάννας Βούλγαρη

Εάν δεχτούμε το κυβερνητικό αφήγημα ότι η 21η Αυγούστου συνιστά την αυγή μιας νέας μέρας για τη χώρα, τότε θα έπρεπε το διάγγελμα του πρωθυπουργού να είναι μια πολιτική διακήρυξη στόχων, μια προαναγγελία αποφάσεων και μέτρων που θα ληφθούν και θα ορίσουν την επόμενη μέρα.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά, το δρόμο των συμβολισμών. Η ομιλία του στηρίχθηκε σε μια αφηρημένη παρουσίαση γνώσεων της Οδύσσειας… χωρίς καμία αυτοκριτική για την Οδύσσεια που περνάμε όλοι οι Έλληνες εξαιτίας της κυβέρνησης και της ανικανότητάς του. Με όλη την  θεατρικότητα που τον διακρίνει μας κοροϊδεύει για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας!

Τονίζει ότι η χώρα μας από εδώ και πέρα έχει το δικαίωμα να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της… και εγώ αναρωτιέμαι πως θα γίνει αυτό καθώς ομιλούμε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το… 2060, για μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 , για μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι σε εξέλιξη.

Άδικα προσπαθείτε να μας πείσετε κύριε ‘Τσίπρα-χωρίς Τσίπα». Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη…

Όπως επίσης δεν είναι κάποιες «Σειρήνες» που λένε ότι «τα μνημόνια θα είναι για πάντα εδώ», αλλά η ίδια η πραγματικότητα ανειλημμένων δεσμεύσεων σε βάθος δεκαετιών.

Όλοι οι νέοι έχουμε χάσει κάθε ελπίδα… και σίγουρα θυμάστε το βασικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

BBC: Την οκταετία 2008-2016 το 4% των Ελλήνων – περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι – μετανάστευσε με αποτέλεσμα ενώ το 2008 οι Έλληνες ηλικίας 20-39 ετών να αποτελούν το 29% του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 4 χρόνια μειώθηκαν στο 24% του πληθυσμού.

Η καθημερινή πραγματικότητα των νέων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, με το ποσοστό ανεργίας για νέους κάτω των 27 να φτάνει το 58%. 

Οι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να ακούσουν για άλλη μια φορά, για τις αιτίες και τα πρόσωπα, που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, για τη γενικευμένη διαπλοκή και τη διαφθορά και φυσικά το

«Δεν φταίμε εμείς, καθώς προσπαθούμε να λύσουμε λάθη άλλων κυβερνήσεων», του κυρίου Τσίπρα

Ο λαός τον πίστεψε, πίστεψε τις προεκλογικές υποσχέσεις, πίστεψε ότι ένας νέος άνθρωπος θα έφερνε την αλλαγή… την ΕΛΠΙΔΑ! Για κάποιον άγνωστο λόγο, τον πίστεψε…και το αποτέλεσμα; Nα μείνουμε χωρίς φωνή και χωρίς ελπίδα, αντιμέτωποι με ένα νέο πρόσωπο κυνισμού, με ένα ηθοποιό της κακιάς ώρας, με ένα τέρας, που αντί για την ανάληψη ευθύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, αναζητούσε συνωμοσίες μέσω δορυφόρων.

Νεοφιλελεύθερη πολιτική, σημαίνει ελεύθερη λειτουργία του μηχανισμού τιμών της ανοικτής αγοράς,  ελεύθερη επιχειρηματικότητα, ελεύθερος ανταγωνισμός και ένα ισχυρό και άτεγκτο «Κράτος Δικαίου». Εγώ εκτός από κάτι καραγκιόζηδες, υποκριτές με θεατρινισμούς γραβάτας… δεν βλέπω τίποτε άλλο.Και εντός μιας τέτοιας πολιτικής το αίτημα για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνη δύσκολα μπορεί να χωρέσει.

Δεν ξέρω πόση υπομονή μπορούμε να κάνουμε οι ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά εγώ στενοχωριέμαι να βλέπω ΕΛΛΗΝΕΣ να εγκαταλείπουν την ΕΛΛΑΔΑ πιστεύοντας (και δεν τους αδικώ) ότι τους έχουν κλέψει όλα τα όνειρα.

ΟΧΙ σε ανθρώπους χωρίς τσίπα, χωρίς πιστεύω, χωρίς αξίες… δεν είναι αυτοί η ΕΛΛΑΔΑ μας! Πρέπει να μείνουμε εδώ και να πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια για την δική μας Ιθάκη, την Ελλαδίτσα μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ: Ηλιάννα Βούλγαρη

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.