Επικαιρότητα

Τηλεφωνήματα από δικηγορικά γραφεία για οφειλές ΔΕΗ

Οι καταγγελίες έρχονται από πολίτες της Λάρισας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και για οφειλές προς τη ΔΕΗ κάτω από 500 ευρώ δέχονται προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από δικηγορικά γραφεία για την εξόφλησή τους.

Φαίνεται πως η κατάσταση με τα ανείσπρακτα ποσά προς την επιχείρηση έχει χτυπήσει «κόκκινο» και γίνεται κάθε προσπάθεια να συμμαζευτεί. Πιλοτικά μέτρα αντιμετώπισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για περίπου 120.000 πελατών ξεκίνησε ήδη και εφαρμόζει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο επιτυγχάνεται αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ των ποσών που θα εισπράττει η δημόσια επιχείρηση, σε σχέση με τα τρέχοντα δεδομένα. Τα μέτρα αφορούν τρεις κατηγορίες οφειλετών. Η πρώτη αφορά ενεργούς πελάτες με χρέη ανεξαρτήτως ύψους, η δεύτερη τελικούς πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 2.000 ευρώ και η τρίτη της ίδιας με την προηγούμενη κατηγορία που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 2.000 ευρώ.

Φαίνεται λοιπόν ότι αφορά σχεδόν όλους τους πελάτες που χρωστάνε. Στελέχη της ΔΕΗ υποστηρίζουν πάντως ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα της επιχείρηση.

ΠΗΓΗ:larisanet.gr

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.