Επικαιρότητα Λάρισα Πολιτιστικά

Ο Όλυμπος, οι άνθρωποι και η ιστορία του από την 1η Στρατιά

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ παρουσιάζει σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στον Όλυμπο, το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA «Μt Olympus the Creation».

Μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας!

Συμμετέχει η στρατιωτική μπάντα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, το νεοϊδρυθέν χορευτικό της συγκρότημα παραδοσιακών χορών, και ολοκληρώνεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ ‘Όλυμπος η γέννηση του’.
Την σκηνοθεσία έρευνα και σενάριο υπογράφει η Αθηνά Κρικέλη.

Στην  σκηνοθεσία Δημήτρης Ζησόπουλος, επιστημονική έρευνα Annie Rassios, μουσική Γιώργος Χατζής, αφήγηση David Washington. Γραφικά Cambridge University and NASA.

To εν λόγω ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει ήδη 8 χρυσά παγκόσμια αγαλματίδια σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών, ενώ είναι προτεινόμενο για άλλα 5! Αποτελεί το δεύτερο ντοκιμαντέρ της σειράς Mt Olympus the series» που πρόκειται να ολοκληρωθεί με την συμπλήρωση δώδεκα ντοκιμαντέρ.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα χρυσά αγαλματίδια του Ολύμπου .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Οι παραδοσιακές φορεσιές είναι ευγενική παραχώρηση για την εκδήλωση των: Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης, Εξωραϊστικός σύλλογος Πουρναρίου και Πολιτιστικός σύλλογος Πυργετού.

Στην εκδήλωση «Ο Όλυμπος οι άνθρωποι και η ιστορία του’ συμμετέχει το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό
Για πληροφορίες σχετικά με την σειρά του Ολύμπου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ellopiat.com

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.