Οικονομία

Handelsblatt: Η Deutsche Bank μελέτησε πιθανή συγχώνευσή της και με την UBS

Η Deutsche Bank εξέτασε σε θεωρητικό επίπεδο το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την UBS προκειμένου να μελετήσει τα αποτελέσματα που θα είχε η συνένωση δυνάμεων, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.sy

Το σενάριο αυτό, μαζί με εκείνο της συγχώνευσης με την Commerzbank συζητήθηκαν σε συνεδρίαση της τράπεζας για θέματα στρατηγικής νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε η Handelsblatt. Διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον στα χαρτιά, μια πιθανή συγχώνευση με την UBS θα ήταν προτιμότερη από την αντίστοιχη με την Commerzbank, καθώς η Deutsche Bank και η ελβετική τράπεζα θα αλληλοσυμπληρώνονταν στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης του πλούτου.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την έκθεση, μια συγχώνευση με την Commerzbank θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλό κόστος αναδιάρθρωσης λόγω μεγάλης αλληλεπικάλυψης, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι εικασίες για μια πιθανή συγχώνευση έχουν ενταθεί καθώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή έτη ζημιών.

Η Deutsche Bank δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια εκτός των ωρών λειτουργίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, υποβάθμισε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι η τράπεζα πρέπει να επικεντρωθεί στους στόχους της επί του παρόντος.

Εκπρόσωποι της Deutsche Bank, της UBS και της Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.