Επικαιρότητα Λάρισα Πολιτιστικά

«Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα» και ο… Παπαδημόπουλος!

Ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος παρουσιάζει βιβλίο…

«Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του συγγραφέα Μπικηρόπουλου Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.
Στις 650 σελίδες του ξεδιπλώνεται η συγκλονιστική ιστορία της πολυτάραχης ζωής του ασυμβίβαστου γεωπόνου Αχιλλέα Λεβεντόπουλου, που ξεκινάει από την εφηβεία του, την πρωτομαγιά του 1994 στους πρόποδες του Ολύμπου και φτάνει μέσα από τις περιπλανήσεις του σε έναν νέο κόσμο στο 2032 μ. Χ.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε τέσσερις δεκαετίες: η μυθοπλασία δένει σφιχτά με την πραγματικότητα, ρίχνοντας φως, στα υπόγεια της ψυχής, στα όνειρα και τις πληγές, στη φαντασία και την πραγματικότητα, στις εικασίες και τον ρεαλισμό. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στην Ελλάδα της ευδαιμονίας και της κρίσης, της παρακμής και της ελπίδας, στις δύο όψεις της ζωής. Κινητήριος δύναμη μα και τροχοπέδη, οι φλογεροί έρωτες.
Ο Αχιλλέας αγωνίζεται σκληρά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του ακολουθώντας μια αντισυμβατική πορεία. Είναι ο άντρας που ονειρεύεται και ποθεί κάθε γυναίκα. Είναι ο άντρας που ζηλεύουν … οι άντρες. Ανοίγει και κλείνει κύκλους, ώσπου αποφασίζει να κατασταλάξει και να κάνει νέα αρχή, να προσηλωθεί με ευλάβεια, στους στόχους και τα όνειρά του. Ξαφνικά τότε όλα αλλάζουν: τίποτα δεν ήταν όπως φανταζόταν, τίποτα δεν έφτανε ως εκεί που επιθυμούσε. Στην πολυκύμαντη ζωή του, τίποτα δεν του χαρίζεται, τίποτα δεν είναι εύκολο. Έρχεται αντιμέτωπος με όλα όσα αρνούνταν, με όλα όσα απεύχονταν. Φτάνει στα όριά του, στα πρόθυρα της καταστροφής.
Ο ακατάβλητος χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να εγκαταλείψει τον αγώνα. Συνεχίζει με πείσμα. Μόνος. Πέφτει και ξανασηκώνεται και πάλι από την αρχή. Θα υπερβεί τις κόκκινες γραμμές της ζωής του; Θα φτάσει τελικά στον προορισμό του; Θα βρει το μυστικό της ευτυχίας της ζωής;
Ένας ύμνος στο αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα, στην αναζήτηση του ιδανικού, στον αέναο αγώνα της ζωής, μια σιωπηλή κραυγή για την ανέφικτη κατάκτηση της ευτυχίας, ένα ερωτικό μυθιστόρημα με σκηνές γεμάτες έξαψη, πάθος, αγωνία και απροσδόκητη τροπή.
Ένα λογοτεχνικό έργο που αναμοχλεύει τα πανανθρώπινα διλήμματα, οδηγεί τον αναγνώστη στην αναζήτηση του εσωτερικού του κόσμου, να ταυτιστεί με πρόσωπα, να γελάσει και να κλάψει με τους ήρωες, θα δει και θα ζήσει ένα μέρος από το περιεχόμενό του και εν κατακλείδι να κατακτήσει τη σωτηρία της ζωής.
Ένα μυθιστόρημα που σε συγκλονίζει.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου στη Λάρισα, στις 7 μμ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας «Χατζηγιάννειο»( Ρούσβελτ 59, Λάρισα, τηλ 2410625121).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα Λόγια Για Τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο

O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε στο Villigen της Γερμανίας. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.
Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών. Συνεργάστηκε με όλες τις τοπικές εφημερίδες, υπήρξε ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ, κειμενογράφος διαφημίσεων και λογογράφος . Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες και Πολιτικά Γραφεία.
Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους.
Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.
Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».
Από το 2004 εργάσθηκε στο Υπουργείο Υγείας ως Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας ενώ διετέλεσε και Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού ως το 2008.
Κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 2008-2010 (Ε.Σ.Δ.Υ.).
Μελέτες και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων.
To 2007 παρακολούθησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς Βιβλίου.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Δημόσιο ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας στην Κατερίνη όπου διετέλεσε διευθυντής.
Τιμήθηκε από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 «για την προσφορά με το έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».
Ιδρυτικό μέλος και τ. Αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.
Μέλος της κριτικής επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2017, του ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Έργα του

● «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ

● «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).

● Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου «Η Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ.Ράπτης»).

● «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)

● Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008 (μετάφραση στα Αγγλικά, Κρυσταλλία Παπαδοπούλου, One-act play : “The suitcase”).

● Εγώ; Εσύ… Θέατρο, 2011.

● «Αλκυονίδες Νύχτες», Τα Ερωτικά – ανθολογία περιόδου 2004-2011

● «Οδυσσέα, μη γυρίσεις στην Ιθάκη». Τα Ερωτικά – ανθολογία, 2011.

● «Οι έρωτες της Ενδορφίνης», Ποίηση στην ελληνοιταλική δίγλωσση έκδοση TRA LUDICHE EVOLUZIONI INTERIORI SI CERCA L’AMORE, EDIZIONI UNIVERSUM, ITALIA 2014.

● Κρίσεις επιΚρίσεων. Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, 2015

● ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ- Συλλογικό έργο. Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

● Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών στη Μακεδονία. Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ

● Ορφέας και Λειβηθρίδες (Χαικού) Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ 2017

● ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης, Συλλεκτική έκδοση, Εκδόσεις Νέα Διάσταση, 2018 (Συλλογικός τόμος).

● Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα. Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2018.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.