Εκπαίδευση Επικαιρότητα

Μαθητής 4ου Λυκείου Λάρισας: «Η Δημοκρατία Θα Νικήσει! ΌΧΙ Στην Ψευτοδημοκρατία… Η Κατάληψη Είναι Φασισμός»

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα περισσότερα λύκεια της πόλης μας βρίσκονται σε κατάληψη τις ημέρες αυτές. Μία εικόνα που προσβάλλει τόσο εμάς όσο και την ίδια την κοινωνία μας… μία εικόνα που δεν εξυμνεί την δημοκρατία, η οποία εδώ σε τούτη την κοινωνία γεννήθηκε και ανδρώθηκε.

Σ’ αυτό το σημεία να σας συστηθώ… Είμαι μαθητής του 4 Γενικού Λυκείου Λάρισας ή αλλιώς του “Τέταρτου Κολεγίου” όπως κάποιοι λένε ειρωνικά. Το σχολείο μου τις ήμερες αυτές βρίσκεται στα χέρια των επαναστατών του γλυκού νερού, των επαναστατών που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα…μία επιθυμία σεβαστή και ως ενός σημείου αποδεκτή.

Όμως πώς πάνε να τα αλλάξουν, με τι τρόπους με τι μέσα; Με το να κλείνουν, να βανδαλίζουν εσωσχολικοί και εξωσχολικοί έναν δημόσιο χώρο; Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία όπως πάνε να μας πείσουν οι επαναστάτες, αλλά ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ακόμη και να κλείσουν κάποιοι το σχολείο , ένα δημόσιο χώρο, χωρίς να κάνουν ζημιές αυτό πάλι λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ , κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει.

Διότι το σχολείο ανήκει σε όλους και όχι στο 15μελες και στην πλειοψηφία των “επαναστατών” που την υποστηρίζουν.

Αυτές τις μέρες βιώσα καταστάσεις πρωτόγνωρες, το έβλεπα και δεν το πίστευα. Ένα “γιατί” έβγαινε συνέχεια από μέσα μου, γιατί όλη αυτή η κατάσταση, η καταστροφή,γιατί πρέπει να συναινέσουμε στην φίμωση της δημοκρατίας με πρόσχημα την αλλαγή του συστήματος;

ΓΙΑΤΙ;

Ακούστηκε στη συνέλευση χθες ότι πρέπει να κάνουμε αγώνα για ανατροπή του νομοσχεδίου-του απαράδεκτου αυτού νομοσχεδίου, που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση! Εννοείται ότι συμφωνώ και με το παραπάνω, ότι πρέπει να ανατραπεί, αλλά όχι με φίμωση της μητέρας όλων των πολιτευμάτων.

Ξέρω γίνομαι αντιπαθής αλλά κάποιος πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια…μια αλήθεια που πονάει.

Είπαν οι “επαναστάτες” να συμμετάσχουμε σε πορείες… ποιες πορείες; Πορείες στις οποίες από πίσω κρύβονται οι γνωστοί-άγνωστοι; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ποιοι είναι φυσικά…’Ανθρωποι που προσπαθούν να καπηλευτούν καταστάσεις για να αυξήσουν τα ποσοστά τους στις εκλογές που έχουμε σε λίγο καιρό. Γιατί πρέπει εγώ ένας άνθρωπος δημοκράτης να συναινέσω στο απεχθέστερο έγκλημα, στο βιασμό της δημοκρατίας;

ΓΙΑΤΙ;

Ερωτώ αλλά κανείς δεν απαντάει .Έτσι και πεις κάτι κατά της κατάληψης αμέσως σε βάζουν στο στόχο… Αλλά όχι δεν ξεπουλάμε τα ιδανικά, τις αρχές, τις αξίες που μας έμαθε αυτό το σύστημα μα τα όποια λάθη του.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα νικήσει, δεν θα περάσει η ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ… Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

 

*To VoiceLarisa και η δημοσιογράφος Ηλιάννα Βούλγαρη ευχαριστεί τον μαθητή του 4ου Λυκείου για το υπέροχο αυτό άρθρο, ένα άρθρο που σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις τους νέους, αλλά και όλον τον κόσμο! Τον συγχαίρουμε για τις αξίες, τα ιδανικά και τη δύναμή του να μάχεται για όσα του δίδαξε η οικογένειά του!

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.