Επικαιρότητα Λάρισα

Πυρπόλησαν 18 κάδους σε μία εβδομάδα

Ό,τι απέμεινε από κάδους ανακύκλωσης στην οδό Ηπείρου, μετά από εμπρησμό.

Τον πυρομανή που μέσα σε μια εβδομάδα έκαψε 18 κάδους απορριμμάτων αναζητούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Ένας άγνωστος προς το παρόν δράστης -χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι και περισσότεροι- από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι και χθες τα ξημερώματα, πυρπόλησε συνολικά 18 κάδους, σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι) αλλά και κάδους ανακύκλωσης (μπλε).

Ο πυρομανής έχοντας επιλέξει το κέντρο της Λάρισας για να δράσει, μεταμεσονύκτιες ώρες πυρπολεί κάδους σε γειτονικές οδούς προκαλώντας υλικές ζημιές που ξεπέρασαν τις 3.600 ευρώ (σ.σ. η αξία του κάθε κάδου ξεπερνά τα 200 ευρώ) κόστος που θα επιβαρυνθεί η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και κατ’ επέκταση οι δημότες Λάρισας, για την προμήθεια νέων κάδων που θα τοποθετηθούν στη θέση των καμένων, καθώς οι περισσότεροι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Να διευκρινισθεί ότι από τους τελευταίους εμπρησμούς μέχρι και χθες, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα όπως συχνά συμβαίνει λόγω στάθμευσης δίπλα σε κάδους. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά καιρούς συλλαμβάνονται Λαρισαίοι, οι οποίοι «συνηθίζουν» να πυρπολούν κάδους αλλά αυτή τη φορά έχει πληθύνει η δράση του αγνώστου που σχεδόν κάθε βράδυ πυρπολεί κάδους.

ΚΑΜΕΝΟΙ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τόσο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας όσο και από την Υπηρεσία Καθαριότητας, από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί οι εμπρησμοί κάδων στους εξής δρόμους:

Στις 3 Οκτωβρίου στην οδό Παπαναστασίου, όπου κάηκε 1 κάδος και 2 ακόμη κάδοι κάηκαν σε γειτονικές οδούς. Στις 4 Οκτωβρίου στην οδό Λογιωτάτου 1 κάδος. Στις 5 Οκτωβρίου στην οδό Αιόλου 1 κάδος.

Στις 7 Οκτωβρίου:  Στην οδό Φαρμακίδου 1 κάδος. Στην οδό Πηνειού 1 κάδος. Στην οδό Οικ. εξ Οικονόμων 1 κάδος. Στις 8 Οκτωβρίου στην οδό Παπαναστασίου 1 κάδος και στην οδό Ηπείρου 3 κάδοι.

Στις 9 Οκτωβρίου στην οδό Πηνειού 1 κάδος, στην οδό Ιστιαίας 1 κάδος και στο Πάρκο Χασιώτη 1 κάδος. Τέλος, χθες 10 Οκτωβρίου στις οδούς, Οικ. εξ Οικονόμων 1 κάδος, Ιάσωνος 1 κάδος και Ιουστινιανού 1 κάδος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι φωτιές στους εν λόγω κάδους αποδίδονται σε εμπρησμούς με αφορμή και το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χειμερινή περίοδος οπότε παρατηρείται όντως μια αύξηση των καμένων κάδων με αφορμή και τα υπολείμματα τζακιών.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.