Εκπαίδευση Επικαιρότητα Λάρισα

Κατάληψη Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας Στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Με ανακοίνωση τους οι σύλλογοι αναφέρουν:

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τον εμπαιγμό από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα Απαιτούμε:

Καμία άλλη έκπτωση στην εκπαίδευση. Σταματήστε πλέον να θυσιάζετε την παιδεία της χώρας μας στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων.

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πλήρης διατήρηση του τεχνολογικού χαρακτήρα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με ταυτόχρονη ουσιαστική μετεξέλιξη του σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διατήρηση και εμπλουτισμός των εξαίρετων υποδομών που διαθέτει το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διατήρηση όλων των τμημάτων και των σχολών του Ιδρύματος.

Δυνατότητα διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακών προγραμμάτων για όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ

Δυνατότητα διενέργειας ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ για τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άμεση Ίδρυση και λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας με γενναία χρηματοδότησή του και πλήρη υποστήριξη του από το Υπουργείο Παιδείας

Άμεση δυνατότητα για αυτοτελή και αυτοδύναμη ανάπτυξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Εδώ που φτάσαμε υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ! Μετεξέλιξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι φοιτητές της Λάρισας δεν ήταν και δεν θα γίνουν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ρωτάμε: Γιατί τα υπόλοιπα ΤΕΙ αντιμετωπίζονται διαφορετικά;
Είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, το παλαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Θεσσαλία και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα Campus των Βαλκανίων…
Ως εδώ η ΑΔΙΚΊΑ.

Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον και η μορφή τους θα ενισχύεται καθημερινά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλίας με ανακοίνωση του συμπαρίσταται στην κατάληψη από τους φοιτητικούς συλλόγους και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα 15-10-2018 και μετά την ανακοίνωση κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητικούς συλλόγους, αποφασίσαμε ομόφωνα να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στα αιτήματα τους και να καλέσουμε τους συναδέλφους μας να είναι αρωγοί στην κινητοποίηση αυτή.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ήδη εκφραστεί και μέσω της Γενικής του Συνέλευσης, ΕΝΑΝΤΙΑ στην προωθούμενη από το υπουργείο και κατάφωρα ανισοβαρή και άδικη προσπάθεια ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συγχωνεύοντας το με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
-Παραβλέποντας το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει όλες αυτές τις δεκαετίες ύπαρξης του.
-Παραβλέποντας τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά campus (ίσως το μεγαλύτερο) στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πρότυπο χώρο εγκατάστασης Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος
-Παραβλέποντας τον άριστο εξοπλισμό που διαθέτει
-Παραβλέποντας το πρότυπο αγρόκτημα του.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι μια προσπάθεια η οποία δεν έχει κανένα από εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν τις μεγάλες αλλαγές σε κάθε έκφανση της πολιτικής. (απουσία μελέτης σκοπιμότητας, σαφές πρόγραμμα χρηματοδότησης κλπ)
Αντίθετα χαρακτηρίζεται από βεβιασμένες ενέργειες με θολά και ασαφή χαρακτηριστικά και με κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

Προσπαθεί το υπουργείο να σβήσει από τον ακαδημαϊκό χάρτη, εν μια νυκτί, και χωρίς πραγματικά αντικειμενική διαπραγμάτευση με τις ακαδημαϊκές κοινότητες, όλα τα ΤΕΙ της χώρας λέγοντας ότι έκλεισε ο κύκλος τους.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να αφήνει σε θολό τοπίο τους ήδη αποφοίτους ΤΕ αφού πλέον θα εκλείψει η τεχνολογική εκπαίδευση και όλοι θα αποφοιτούν ως ΠΕ στο μέλλον

Το υπουργείο δυστυχώς δεν μπαίνει στην βάσανο της αυτοκριτικής, στο γιατί τα Ιδρύματα είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα με αποτέλεσμα να μην παράγουν , όπως λέει, το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η ανώτατη εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι δημόσια. Ο μόνος χρηματοδότης της είναι το Υπουργείο Παιδείας με κρατικά κονδύλια. Τι θα αλλάξει λοιπόν αν τα ΤΕΙ καταργηθούν; Για τα πανεπιστήμια θα βρεθούν κονδύλια μήπως, ενώ για τα ΤΕΙ δεν μπορούν να βρεθούν;
Ποια η διαφορά;
Ας μην λέγονται λοιπόν αυτές οι εκφράσεις και το Υπουργείο ας κάνει το αυτονόητο. Να χρηματοδοτήσει και να στελεχώσει με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό τα ΤΕΙ ώστε να παράγουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Τεχνολόγους επιστήμονες οι οποίοι αποτελούν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας.
Για τις παθογένειες του συστήματος δεν είναι υπαίτια τα Ιδρύματα αλλά η πολιτική βούληση από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα, που προσπαθεί να ανακάμψει από την μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει, ο Τεχνολογικός τομέας είναι αυτός που θα αποτελέσει την βάση της ανάπτυξης, με τις δεξιότητες που παρέχει στους αποφοίτους του.
Η χώρα μας χρειάζεται και την τεχνολογική εκπαίδευση όπως ακριβώς και την Πανεπιστημιακή.

Ως Διοικητικό Προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλίας είμαστε ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του Ιδρύματος που υπηρετούμε.

Ως Δ.Σ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην κινητοποίηση αυτή ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.