Επικαιρότητα Λάρισα Υγεία

Λάρισα: O οδικός χάρτης για το Αντικαρκινικό Κέντρο

Ανακοινώθηκε χθες το τελικό σχέδιο νόμου για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ που στην ουσία μετά την ψήφισή του απ΄την Βουλή θα φέρει ένα μεγαλύτερο και δυνατότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στη περιοχή μας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή στα τέλη της ερχόμενη εβδομάδας. Σε αυτό το σχέδιο προβλέπεται έστω και με μια μικρή αναφορά η δημιουργία Αντικαρκινικού Κέντρου στη Λάρισα. Ποιο είναι όμως το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του;

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες σε αυτό το εγχείρημα το υπουργείο Υγείας θα βάλει σε τρεις δόσεις τα επόμενα χρόνια ένα ποσό που μπορεί να υπερβαίνει τα 10 εκ. ευρώ. Ήδη η πρώτη δόση αυτών των χρημάτων μπορεί να δοθεί.

Πότε εκκινεί το εγχείρημα

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει με την συνεργασία του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το υπουργείο Υγείας επί της ουσίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Στόχος είναι η δημιουργία του Αντικαρκινικού Κέντρου στη Λάρισα να μπει στις… ράγες υλοποίησης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ώστε μέσα σε τρία χρόνια να γίνει πράξη.

Στη δημιουργία του αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο και να συμβάλει και ο δήμος Λαρισαίων. Άλλωστε θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννηςείχε ψηλά στις διεκδικήσεις της πόλης για το νέο Πανεπιστήμιο το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η δημιουργία του θα προσδώσει πολλά οφέλη στη πόλη.

Π.Γ.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.