Επικαιρότητα Εργασία Λάρισα

55 Προσλήψεις Στη ΔΕΥΑΛ

Πρόσκληση για την πρόσληψη 55 ατόμων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα (Δεκέμβριο), για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης, όπως τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Τα μέλη της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ, μεταξύ αυτών και ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αχιλλέας Μητράκος, ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα – αιτήματα του κλάδου, καταθέτοντας προτάσεις που στηρίζουν τη βιωσιμότητα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, με επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας (π.χ. αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα κ.ά.).

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο κ. Μητράκος, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα καθώς ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις του κλάδου, με τη δέσμευση να ανταποκριθεί σε όσα αφορούν σε θέματα αρμοδιότητάς του.

Ενα από τα αιτήματα ήταν και η ενίσχυση των ΔΕΥΑ με προσωπικό. Όπως δηλώθηκε σχετικά, εντός του Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των ατόμων που έχουν επιτύχει στον τελευταίο διαγωνισμό προσλήψεων που προκήρυξε ο ΑΣΕΠ για τις ΔΕΥΑ, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση νέων προλήψεων 300 ατόμων στις ΔΕΥΑ, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, η τελευταία προκήρυξη περιλαμβάνει και 55 θέσεις στη ΔΕΥΑ Λάρισας.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, όπως ανάφερε ο κ. Μητράκος ήταν τα εξής: «το αίτημα της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στους εργαζομένους των ΔΕΥΑ. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, γι’ αυτό και αμείβονταν σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με το ενιαίο μισθολόγιο όπως συμβαίνει σήμερα.

Ζητήσαμε απένταξη των εργαζομένων των ΔΕΥΑ από τον νόμο Α.Ν. 173/67, που αφορά στην αποζημίωση συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, η ανώτατη αποζημίωση εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ανέρχεται στις 15.000 ευρώ. Διεκδικούμε την απαλλαγή από τον Νόμο της χούντας για να δικαιούμαστε αποζημίωση όπως και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης ζητήσαμε να εξαιρεθούμε από την υποχρέωση να ελέγχεται και να εγκρίνεται η καταβολή του μισθού μας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Η καταβολή της μισθοδοσίας μας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών ούτε νόμιμη είναι ούτε έχει νόημα, διότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι, ουσιαστικά εκχωρείται μια ακόμη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κράτος επιφέροντας περισσότερη γραφειοκρατία και δυσλειτουργία στις ΔΕΥΑ».

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μητράκο: «Με το άρθρο 348 του νόμου 4512/18 επήλθαν αλλαγές στην πρόσληψη των Γενικών Διευθυντών στις ΔΕΥΑ αλλά και στις ειδικότητες που απαιτούνται, οι οποίες θα ισχύσουν από το 2019».

Η ΠΟΕ ΔΕΥΑ είναι αντίθετη σε αυτές και αντιπροτείνει: «Οι ΔΕΥΑ δεν θέλουν μάνατζερ, αλλά διευθυντές. Ζητάμε να αποσυρθεί η διάταξη για τις ειδικότητες και να παραμείνει σε ισχύ η προηγούμενη σχετική διάταξη του ιδρυτικού νόμου 1069/80».

Ακόμη η ΠΟΕ ΔΕΥΑ ζήτησε «να καταργηθεί ο περιορισμός 1 προς 4, που ισχύει στις προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου στις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε. καθώς αυτός αφορά και μόνο στον δημόσιο τομέα», όπως επίσης να κατατεθεί «ρύθμιση ώστε να εισπράττονται μέσω της Εφορίας οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών».

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση, εκτός από τον κ. Μητράκο, συμμετείχαν από την ΠΟΕ ΔΕΥΑ ο πρόεδρος κ. Παύλος Δραγκόλας και ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Μανδρώνης, ενώ παρευρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού κ. Σέργιος Σερμπέτης.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.