Επικαιρότητα Λάρισα

Σταθάκης από Λάρισα: Ενισχύσεις Για Καθαρή Ενέργεια

Τα ενισχυτικά μέτρα για τις ενεργειακές κοινότητες εξήγγειλε από τη Λάρισα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκης, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Ο κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη δυνατότητα συμμετοχής, για πρώτη φορά, πολιτών, τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, που δίνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς αποκτούν διττό ρόλο, ως καταναλωτές και ως παραγωγοί ενέργειας.

Παράλληλα τόνισε ότι ο θεσμός αυτός είναι μια μεγάλη τομή για τα ενεργειακά προγράμματα και ανέφερε πως η χρηματοδότηση στις Ενεργειακές Κοινότητες μπορεί να φτάσει στο 50% μέσω ΕΣΠΑ.

 

 

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.