Εκπαίδευση Επικαιρότητα Πρόσωπα

Νέο Καινοτόμο Πρόγραμμα Erasmus+ΕΕΠΕΚ Για Τη Βελτιστοποίηση Της Μαθησιακής Διδασκαλίας

Ευρωπαϊκή διάσταση στην απασχόληση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας των μαθητών:

Νέο καινοτόμο πρόγραμμα Erasmus +της ΕΕΠΕΚ

Ευθυγραμμισμένοι πάντα, με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης & της Κατάρτισης, και σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) συμμετείχαν σε Διακρατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Η παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο: «Career development survival kit: Enhance employability and improve career prospects of teachers and students» αποτελεί την πρώτη από τις δυο φάσεις ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+, Key Action 1 που υλοποιεί η ΕΕΠΕΚ κατά την περίοδο 2018 – 2019.

Κατά τη διάρκεια των 7  ημερών της επιμόρφωσης (25/11/2018 – 1/12/2018) παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την Ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών. Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί & Στελέχη Εκπαίδευσης από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Τα στελέχη της ΕΕΠΕΚ (Δημήτρης Κολοκοτρωνης – Πρόεδρος, Δημήτρης Λιόβας – Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος – Γενικός Γραμματέας & Ηλίας Λιάκος – Ταμίας), αντιπροσώπευσαν επάξια τη χώρα μας, δίνοντας μαθήματα ομαδικής εργασίας, έμπνευσης & καινοτομίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, πως η αγάπη για την εκπαίδευση, όταν συνδυάζεται με το μεράκι για τη διδασκαλία, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Η δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ θα συνεχιστεί εντός του 2019, με τη συμμετοχή τεσσάρων άλλων μελών της ΕΕΠΕΚ σε επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, ενώ η ολοκλήρωσή του περιλαμβάνει δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέσω ενημερωτικών ημερίδων, συμμετοχής σε συνέδρια και παρουσιάσεις.

Σύμφωνα τέλος, με τον Πρόεδρο της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη, τέτοιου είδους δράσεις-όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΕΠΕΚ, αποσκοπούν στη δημιουργία της μεγαλύτερης Κοινότητας Μάθησης στην Ελλάδα & Διεθνώς, γεγονός που θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Δυναμικού και θα οδηγήσει στη βελτιστοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.