Επικαιρότητα Λάρισα

Νέο Δίκτυο Ύδρευσης Στη Συνοικία Αλκαζάρ

Στην αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στη συνοικία Αλκαζάρ (Παπασταύρου) θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΛ με τον εργολάβο να εγκαθίσταται μετά τις γιορτές.

Το σημερινό δίκτυο αμιάντου («άγνωστο» πότε τοποθετήθηκε) θα αντικατασταθεί από νέο. Το έργο που θα γίνει σε μια φάση και σε όλες τις οδούς (με εξαίρεση την οδό Καλοδίκη όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης) είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Αντίστοιχα έργα ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη (β’ φάση) και σε άλλες συνοικίες (Αγ. Σαράντα, Χαραυγή, Ιπποκράτης, Αγιος Γεώργιος). «Με το έργο αυτό» σημειώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές, «ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης κυρίως σε συνοικίες. Έργο που θα συνεχισθεί με τον “Φιλόδημο” σε Νέα Σμύρνη, Λαχανόκηπους, Φιλιππούπολη, Ανθούπολη αλλά και στο Κέντρο της Λάρισας».

«Η ΔΕΥΑΛ, σημειώνει η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης, Αννα Ζαχίδου, «συνεχίζει με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης. Το σχέδιο της επένδυσης σε έργα υδροδότησης και ιδιαίτερα στις αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαρροών λόγω θραύσης, τον εξορθολογισμό λειτουργίας των δικτύων διανομής, την αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των κατοίκων καθώς και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Επιχείρησης.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την επένδυση στις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης προκύπτουν από το γεγονός ότι πλέον με τη χρήση των νέων δικτύων θα περιοριστούν σημαντικά οι διαρροές τους με αποτέλεσμα η κατανάλωση του πόσιμου νερού να μειωθεί, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από υπεράντληση και εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής στην οποία αντικαθίστανται τα δίκτυα αναβαθμίζονται σημαντικά, αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη των ήδη υπαρχόντων».

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Σε ό,τι αφορά στη συνοικία Αλκαζάρ, η κ. Ζαχίδου διευκρινίζει πως «μετά την ολοκλήρωση των έργων στη συνοικία Ιπποκράτη (Α’ και Β’ φάση) τον Ιανουάριο 2019 θα ξεκινήσουν εργασίες αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης στη συνοικία Παπασταύρου. Πρόκειται να αντικατασταθούν 2.480μ. δικτύου ύδρευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm. και οι παλιές παροχές υδροδότησης των ακινήτων.

Τα παλαιά δίκτυα θα καταργηθούν και θα απομονωθούν. Το έργο είναι αυτοτελές και αυτόνομο λειτουργικά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000€ και χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους από τη ΔΕΥΑΛ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 6 μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης και των παροχών ακολουθούν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των οδών».

ΕΡΓΑ

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΛ έχει ολοκληρώσει τα εξής έργα: Αντικατάσταση ύδρευσης Αγ. Σαράντα (α’ φάση) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Αντικατάσταση χαλυβδοσωληνων, 1.015.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Χαραυγής (α’ φάση) 1.480.000 ευρώ. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οδού Βόλου 463.000 ευρώ.

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης οδού Φαρσάλων 700.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης (συνοικία Σιδηρ. Σταθμού) 700.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Ιπποκράτη (α’ φάση) 1.400.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Αγίου Γεωργίου 3.110.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Ιπποκράτη 1.875.000 ευρώ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη είναι τα εξής έργα: Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συν. Χαραυγής (β’ φάση) 1.445.000 ευρώ. Αντικατάσταση χαλυβδοσωληνων (β’ φάση) 905.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Αγ. Σαράντα (β’ φάση) 2.000.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Ηπείρου και 28ης Οκτωβρίου 850.000 ευρώ. Δίκτυο ύδρευσης Μανδηλαρά 350.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 950.000 ευρώ. Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Παπασταύρου 700.000 ευρώ.

Πηγή: Ελευθερία

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.