Επικαιρότητα Μακεδονία Πρόσωπα

Νίκος Λυγερός: Το πάθος της Μακεδονίας δεν πρόκειται να σβήσει…

*του Νίκου Λυγερού
Καλά Χριστούγεννα στη Μακεδονία
Από την αρχή των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν στο Προσύμφωνο των Πρεσπών η εξουσία μας εξηγεί ότι το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Δεν είχε όμως φανταστεί την αντίσταση του ελληνικού λαού που άρχισε με τα μεγάλα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Δεν είχε επίσης υπολογίσει σωστά το ρόλο των Παμμακεδονικών και ειδικά αυτής της Αμερικής για την οργάνωση ενός αληθινού δικτύου αντίστασης ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα. Βέβαια η κυβέρνηση και όσοι εργάζονται μαζί της μέσω των πρεσβειών, ακόμα προσπαθεί να μας πείσει ότι θα περάσει χωρίς πρόβλημα το Προσύμφωνο των Πρεσπών.
Όμως τώρα ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτή η προπαγάνδα και δεν μας επηρεάζει καθόλου. Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας με ακάθεκτο τρόπο. Διότι ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση θα ήθελε να ήταν τελευταία καλά Χριστούγεννα για τη Μακεδονία μας.
Όμως δεν πρόκειται να την αφήσουμε να ολοκληρώσει το απαράδεκτο σχέδιό της. Δεν θ’ αφήσουμε τη Μακεδονία να ζήσει την τελευταία της χρονιά ως ελληνική μόνο και μόνο επειδή μία παρέα χωρίς αρμοδιότητες που δεν πιστεύει στην έννοια του Έθνους και θεωρεί ότι η Ιστορία έχει πεθάνει, θέλησε να σβήσει το όνομα της Μακεδονίας. Μπορεί αυτό να είναι το όνειρο μιας κόκκινης βαρβαρότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει μια ελληνική πραγματικότητα.
Όσοι έχουν τη νοσταλγία της Σοβιετικής Ένωσης ή ακόμα και της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν μία κόκκινη βαλκανική ένωση. Οι κομμουνιστικές τάσεις δεν πέρασαν ποτέ σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα επειδή είμαστε μία χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Αυτό ξέχασαν όσοι θέλουν να πληγώνουν τη Μακεδονία μας με δόλιο τρόπο.

Το πάθος της Μακεδονίας

δεν πρόκειται να σβήσει

γιατί όλο και περισσότεροι

παλεύουν για τον ίδιο

αγώνα της ελευθερίας

της έκφρασης

και της προστασίας

της ιστορίας,

μπορεί μερικοί

να μην δίνουν πια

αξία σε τίποτα

επειδή κατά βάθος

δεν πιστεύουν σε τίποτα

αλλά το κλέος

του Ελληνισμού

παραμένει το ίδιο

γιατί είναι διαχρονικό

έτσι κι εμείς

είμαστε μαζί σε αυτόν

τον νέο μακεδονικό αγώνα

πιο οπλισμένοι από ποτέ. 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.