Επικαιρότητα Λάρισα

«Μαλλιά κουβάρια» στο δημοτικό συμβούλιο για το Πάρκο των Ευχών

Την παρουσίαση του απολογισμού έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Νταής, ο οποίος τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή έβαλε την Λάρισα στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και μάλιστα ως προορισμό των Χριστουγέννων ενώ αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και γνώρισε τεράστια προβολή.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου στην τοποθέτηση της έκανε λόγο για τις διαδικασίες που ακολούθησε η δημοτική αρχή και τις δύο χρονιές όσον αφορά τις αναθέσεις σε ίδιες εταιρίες για την προβολή του πάρκου καθώς και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στην εμφάνιση του κ. Καλογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου υποστήριξε ότι «η πόλη για το Πάρκο των Ευχών δαπάνησε περίπου 350 με 400 χιλιάδες» ενώ το ποσό που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο φτάνει στις 830.000 ευρώ. Τον κατηγόρησε για διαστρέβλωση λέγοντας ότι «δεν είπε την αλήθεια στους πολίτες ή δεν ξέρει τα ποσά που δαπανούνται». Επίσης ανέφερε πως τα ποσά που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι χωρίς ΦΠΑ, κάνοντας λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία».

Αλλά αυτό που πυροδότησε το κλίμα στη συζήτηση ήταν η αναφορά της κ. Καραλαριώτου στο πρόσωπο του κ. Νταή ότι ταλαιπωρείται με την δικαιοσύνη για το Πάρκο των Ευχών. Τότε ο κ. Νταής πήρε τον λόγο ζητώντας από την κ. Καραλαριώτου να ανακαλέσει, κατηγορώντας την για «τεράστιο ψέμα που δεν μπορεί να σέρνεται ούτε για δευτερόλεπτα» στη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε πως «οι υπόνοιες και οι σκιές που άφησε η κ. Καραλαριώτου για τον κ. Νταή αποτελεί προσφιλής αντιπολιτευτική τακτική της και πως το επίπεδο της συζήτησης σε μια προεκλογική περίοδο αυτό θα είναι από εδώ και στο εξής. Χρησιμοποιεί λέξεις και όρους για να δημιουργήσει μια εικόνα δημοτικής αρχής διαπλεκόμενης». Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνω προεκλογικό αγώνα με χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως κάνει η κ. Καραλαριώτου, αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός» και υποστήριξε πως όλες οι αναθέσεις είναι νόμιμες. Όσον αφορά τον απολογισμό του Πάρκου ο κ. Καλογιάννης παραδέχτηκε ότι ήταν παράλειψη που δεν έγινε πέρυσι λέγοντας «μας ξέφυγε, κάντε μας κριτική».

Ο κ. Μαμάκος στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι » ο απολογισμός αποτελεί μνημείο προχειρότητας και μηδενιστικής διάθεσης της δημοτικής αρχής για να βγει από την υποχρέωση ύστερα από τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Νασιώκας υποστήριξε ότι «δεν είναι σωστό η αντιπαράθεση να έρχεται σε τέτοιο επίπεδο». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Διαμάντος που ανέφερε ότι «πρέπει να κρατηθεί το επίπεδο του διαλόγου με επιχειρήματα για να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η θέση του καθενός».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κρίκης υποστήριξε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι του Πάρκου των Ευχών που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και τόνισε «ότι το Πάρκο των Ευχών που εσείς ονομάζετε, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί, το αποκαλούν πάρκο της δουλείας και των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Τον λόγο επίσης πήραν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν σχετικά με τον απολογισμό του Πάρκου.

Στην δευτερολογία της η κ. Καραλαριώτου κατηγόρησε για αλαζονεία τον δήμαρχο Λαρισαίων λέγοντας του ότι δεν μίλησε επί της ουσίας και ότι ¨το επίπεδο το ρίχνει με το να λέει ψέμματα στους πολίτες¨.

Τέλος ο αντιδήμαρχος κ. Νταής υποστήριξε πως «αυτή είναι η κ. Καραλαριώτου, επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο με χαρακτηρισμούς του υποκόσμου, έχει χάσει την ψυχραιμία της και είναι πολιτική αλητεία που θεωρεί ότι πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα θα πάμε έτσι σε εκλογές».

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.