Επικαιρότητα Υγεία

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αμφισβητεί το υπουργείο Υγείας τη νομιμότητα του νέου ΔΣ

Η μη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας και της συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα ανοίγει το ενδεχόμενο ακόμη και της καθαίρεσης του προεδρείου από τον υπουργό Υγείας

Τη νομιμότητά του, η οποία αμφισβητείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καλείται να αποδείξει το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός έχει ζητήσει από το ΔΣ του ΠΙΣ, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Μαρτίου, να διαβιβαστούν στην οδό Αριστοτέλους μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσίων. Συναρτά μάλιστα ο υπουργός την επικύρωση των Αρχαιρεσιών με τη νομιμοποίηση και την εκπροσώπηση του ΠΙΣ γενικώς, αλλά και ειδικώς σε ό,τι αφορά θεσμική συνάντηση που έχει ζητηθεί από τον ΠΙΣ με την ηγεσία.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία πιθανόν δεν αιφνιδίασε απολύτως το προεδρείο του ΠΙΣ, καθώς μέλη του είχαν αναφέρει προ της συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα κενά της σχετικής νομοθεσίας που ίσως δημιουργούσαν προβλήματα κι επιπλέον, πολλοί θεωρούν ότι έχει αποκτήσει και έντονο κομματικό χρώμα, δεδομένου ότι το μονοπαραταξιακό προεδρείο είναι «γαλάζιο» και σε καθε περίπτωση αρκετά μακριά από τα χρώματα της Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΙΣ ετοιμάζεται να προτάξει τα νομικά του όπλα στον κ. Ξανθό τις επόμενες ημέρες. Προτίθεται να διαβιβάσει τον διορισμό μελών εφορευτικής επιτροπής, τα πρακτικά της ίδιας επιτροπής για τις αρχαιρεσίες, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν, τους εκλογικούς καταλόγους, την κατάσταση ψηφισάντων. Αλλά όχι τα ψηφοδέλτια που επίσης ζητούνται από το υπουργείο Υγείας και όπως εξήχθησαν από την κάλπη και αριθμήθηκαν όπως τονίζεται στο έγγραφο του υπουργείου προς τον ΠΙΣ.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.