Εμπνευστής της παραγωγής του Ελληνικού ουίσκι και φη του Λαρισαϊκού είναι ο σμήναρχος, εν αποστρατεία πλέον, Αργύρης Ταραμονλής, ο οποίος από το 1994 άρχισε να «πειραματίζεται» με το κρασί και κατάφερε να πετύχει τελικά υψηλή ποιότητα στην παραγωγή του.

Κάποια χρόνια αργότερα σκέφτηκε να επεκτείνει το πείραμα του και στο ουίσκι και όπως φαίνεται τα καταφέρνει και εκεί περίφημα!

Όλα αυτά στο υπόγειο του σπιτιού του, το οποίο το έχει διαμορφώσει κατάλληλα για να παράγει τα προϊόντα του.

Προς το παρόν οι ποσότητες είναι για οικειακή κατανάλωση…

Όπως ο ίδιος αναφέρει θέλει προσοχή στην πρώτη ύλη για να μοιάζει η γεύση του με πραγματικό ουίσκι γιατί κι άλλοι προσπάθησαν αλλά έμοιαζε πιο πολύ για τσίπουρο!

«Το βαρέλι είναι το παν γιατί εκεί μέσα το ουίσκι αποκτά τη χαρακτηριστική του γεύση και αποκτά αυτό το «καραμελέ» χρώμα» σχολιάζει χαρακτηριστικά

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας και απήχησης των πρώτων μπουκαλιών που δοκιμάστηκαν από φίλους και γνωστούς, ο κύριος Αργύρης θα αυξήσει την παραγωγή του απο τα 50 κιλά στα 200-300!